Home > #Hoofdnieuws > GT4: Gilles Magnus favoriet in GT4 Cup Hockenheim

GT4: Gilles Magnus favoriet in GT4 Cup Hockenheim

Enkele maanden na zijn afscheid van de eenzitterracerij, is Gilles Magnus hard op weg om een plaats te veroveren in de GT-racerij. De 19-jarige Antwerpenaar maakte eerder dit jaar al zijn debuut in de Europese GT3, behaalde een podium in de Europese GT4 en betwist dit weekend, op vraag van Mercedes-AMG de GT4-wedstrijden in het voorprogramma van de DTM-finale in Hockenheim en dat aan het stuur van een Mercedes-AMG GT4 uit de renstal van Selleslagh Racing Team. De GT4 Sprint Cup Europe is een hoogstaand evenement, met de beste GT4-rijders van Europa.

Net iets meer dan een jaar geleden won Gilles Magnus als jongste rijder ooit de 24 Uur van Zolder en sindsdien is de voormalige Franse kampioen F4 stevig aan zijn opmars in de uithoudings- en GT-racerij bezig. Magnus won bij DVB RACING ook nog eens de Belcar-wedstrijden in Zolder en Spa bij het begin van het seizoen, leidt nu in het Belgische uithoudingskampioenschap en is ondertussen al zeker van de nationale Junior-titel. Daarnaast liet hij ook mooie dingen zien de VW Fun Cup en Magnus scoorde eerder dit seizoen ook een sterke kwalificatie en dubbele winst in de Blancpain GT Series Silver Cup op Circuit Zolder, aan het stuur van een WRT Audi. De reconversie is dus in volle gang en nog lang niet ten einde.

GT4 met Mercedes-AMG

Eerder dit najaar volgde dan ook zijn debuut in de GT4 European Series, met een podium in de finalerace van het Europese GT4-kampioenschap op de Duitse Nürburgring. Samen met de Nederlander bas Schouten reed Magnus een schitterende race, die het duo op een derde plaats afsloot. In de SRT Mercedes viel de jonge Antwerpenaar ook op bij de beleidsmensen van Mercedes-AMG en dat maakte de weg vrij voor een nieuw sportief avontuur, met name de GT4 Sprint Cup Europe.

Dit evenement bestaat uit twee sprintwedstrijden van veertig minuten en wordt verreden los van de GT4 European Series. De beste GT4-rijders van Europa verzamelen in een weekend met twee pur sang sprintwedstrijden voor volle tribunes, want ook de finale van het razend populaire DTM vindt dat weekend in Hockenheim plaats. Gilles Magnus verdedigt er niet alleen de kleuren van Mercedes-AMG, maar ook van het zeer bekende en sterke Selleslagh Racing Team.

En dan naar Zolder

Tijdens het weekend van 20 en 21 oktober, zien we Gilles Magnus dan in de finale van het Belcar Endurance Championship met een prototype van DVB RACING. Magnus start daar als leider in het kampioenschap met als duidelijke ambitie de titel. De 3-uursrace van het Belcar Endurance Championship rijdt Magnus met Hans en Frank Thiers en Jeffrey Van Hooydonk.

You may also like
In een notendop: GT
In een notendop: DTM, WTCR, GT World, GT4 European Series, TCR Europe
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus