Home > #Hoofdnieuws > WRC Wales: Neuville in de fout, Ogier naar twee achter Tänak

WRC Wales: Neuville in de fout, Ogier naar twee achter Tänak

In Wales is de 11de WK-rally van het seizoen dramatisch gestart. Ott Tänak blijft stevig leider, maar Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul (Hyundai) verloren goed een minuut na een schuiver en zijn nu achtste op bijna anderhalve minuut van de Estse leider Tänak. Sébastien Ogier (Ford) is bovendien naar de tweede plaats opgeschoven.

Het is mijn eerste fout sinds de Monte-Carlo, de auto is ok, maar wat wil je, we zijn op de limiet aan het rijden sinds januari”, was de commentaar van onze landgenoot aan de finish van de eerste passage op Sweet Lamb.

Voor de start gaf Neuville aan dat hij toch de eerste plaats niet opgaf. Echter de feiten gingen snel de andere kant op. De modderige wegen in Wales zijn geen voordeel voor de teams die meer achteraan starten en Ogier – die als vijfde start – zette een stevige tijd neer in de eerste proef van de dag. De Fransman schoof ondertussen naar de tweede plek op, met een achterstand van 43,2 seconden op leider Tänak.

De tweede KP van de dag was voor Mads Ostberg (Citroën), voor Tänak en Craig Breen. In de tussenstand leidt Tänak dus voor Ogier (+43,2), Lappi (+45), Latvala (+46,1) en Craig Breen (+52,6). Neuville is achtste op 1min22,6 en Tänak is dus weer de virtuele WK-leider. Er resten vandaag nog zeven proeven!

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender