Home > #Hoofdnieuws > Russell telt Norris uit in F2, Beckmann wint in GP3

Russell telt Norris uit in F2, Beckmann wint in GP3

Na de sprintrace voor de Formule 2 in Rusland blijven enkel George Russell en Alexander Albon over in de titelstrijd. In GP3 blijft Anthoine Hubert leider in de puntenstand, met ook daar nog één weekend voor de boeg in Abu Dhabi.

Lando Norris mag dan wel zeker zijn van een zitje in de Formule 1 met McLaren, een titel zit er dit jaar niet meer in. De Brit verloor zijn tweede plaats in het kampioenschap eerder al aan Albon, startte in de sprintrace op zondag achteraan en viel uiteindelijk uit na een stop&go-penalty én een aanrijding.

Russell had een goede start en hield het hoofd koel toen het halfweg de wedstrijd begon te regenen. Hij won voor Sergio Sette Camara en Alexander Albon, die nu nog de enige overgebleven titelrivaal is voor Russell. Albon rijdt volgend seizoen voor Nissan in de Formula E, terwijl Russell – dit jaar reserverijder bij het F1-team van Mercedes – nog in strijd is voor een zitje bij Williams. Het zou niet meer dan logisch zijn als de jonge Brit promoveert naar de Formule 1, maar zo gemakkelijk is dat niet in een realiteit waarin geld vaak belangrijker is dan talent.

GP3

De Duitser David Beckmann behaalde in Sochi zijn derde overwinning van het seizoen in de GP3 Series. Hij ging in de slotronde voorbij Joey Mawson, terwijl de Nederlander Richard Verschoor knap derde werd.

In het kampioenschap blijft Anthoine Hubert leider met een voorsprong van 32 punten op Nikita Mazepin.

Foto © fiaformula2.com

You may also like
F2 Bahrein: Amaury Cordeel blikt terug
F2 Bahrein: Geweldige inhaalrace brengt Richard Verschoor in Bahrein meteen eerste punten
In een notendop: F2 – F3
F2 Bahrein: Boschung dominant in sprintrace, Cordeel eindigt voorlaatste