Home > #Hoofdnieuws > Blancpain GT Endurance: Dries Vanthoor vertrekt vanaf eerste rij in Barcelona

Blancpain GT Endurance: Dries Vanthoor vertrekt vanaf eerste rij in Barcelona

Luca Stolz, Yelmer Buurman en Maro Engel reden met hun #4 Black Falcon Mercedes de snelste gemiddelde tijd bij elkaar met 1’44.312, goed voor de pole in de laatste Blancpainrace van 2018. Daarmee is het trio 0,172 seconden sneller dan Dries Vanthoor, Christopher Mies en Alex Riberas in de #1 WRT Audi. Rafaelle Marciello (#88 AKKA Mercedes) lijkt op weg naar de algemene titel, hij vertrekt vanaf de vierde plaats, in Endurance wordt het nog spannend. 

De #43 Strakka Mercedes van Maxi Buhk, Alvaro Parente en Maxi Götz start vanaf de derde plaats, gevolgd door de #88 van Rafaelle Marciello, Daniel Juncadella en Tristan Vautier op vier. De #25 Sainteloc Audi (Gachet-Feller-Haase) volgt op de vijfde plaats. Maxime Soulet start vanaf de negende plaats in de #8 Bentley, Maxime Martin scoorde de veertiende startplek met de #62 Aston Martin en Louis Machiels vertrekt op de 39ste plaats in zijn #53 Ferrari.

Titelstrijd

De algemene titel is zo goed als zeker voor Rafaelle Marciello. De Mercedesrijder won eerder al de titel in de Sprint Cup en heeft met 146 punten een voorsprong van 18,5 punten op Christopher Mies en Alex Riberas. Die laatste twee zijn tevens zijn enige uitdagers voor het kampioenschap. Met nu nog 25 punten te winnen, kunnen Michael Meadows (104 punten), Kelvin van der Linde (101 punten) en Dries Vanthoor (100,5 punten) namelijk geen kampioen meer worden.

Ook in de strijd voor de Endurance Cuptitel leidt Marciello met 48 punten. Daar is de titel echter nog niet beslecht, want het trio Engel-Stolz-Buurman zit hem op de hielen met 47 punten, en zij vertrekken vanaf de pole… Ook Philipp Eng maakt nog kans op de titel met 43 punten en zelfs Dries Vanthoor en zijn twee teamgenoten op de #1 Audi kunnen de titel nog halen, zij hebben nu 37 punten. Verder zijn Kelvin van der Linde, Christian Klien, Marco Seefried, Albert Costa, Sheldon van der Linde, Tristan Vautier, Adam Christodoulou en nog tal van andere rijders in de running.

De 3 Uur van Barcelona start om 15u05.

Foto © Blancpain GT Series

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge