Home > #Hoofdnieuws > F1: Hamilton wint na teamorders in Rusland

F1: Hamilton wint na teamorders in Rusland

Lewis Hamilton heeft dankzij teamorders bij Mercedes de Grote Prijs Formule 1 van Rusland op zijn naam geschreven. Zijn grote rivaal Sebastian Vettel (Ferrari) werd ‘slechts’ derde.

Polesitter Valtteri Bottas maakte de beste start, terwijl Vettel langer buiten bleef en na de pitstop voor Hamilton opnieuw de baan op kwam. Die laatste ging evenwel in een rechtstreeks duel knap voorbij de Duitser en leek op weg naar de tweede plek.

Dat was buiten Mercedes gerekend, aangezien de Duitse constructeur aan Bottas vroeg om Hamilton voor te laten. Dat gebeurde dan ook en het is nu duidelijk dat het team allesbehalve euforisch huiswaarts keert, want het zal oplapwerk hebben op het gebied van de motivatie van Bottas.

Vijftig punten

Vettel werd dus derde en verliest nog eens tien punten ten opzichte van Hamilton, die in de WK-tussenstand nu vijftig punten meer heeft dan Vettel. Kimi Raikkonen (Ferrari) finishte als vierde, gevolgd door Max Verstappen (Red Bull), die op zijn verjaardag niet minder dan veertien posities wist te winnen.

Stoffel Vandoorne liet zich één keer opmerken door in de absolute slotfase voorbij de Renault van Carlos Sainz te gaan. Hij finishte daardoor op de zestiende plek met zijn McLaren.

Foto © Wolfgang Wilhelm/Mercedes AMG F1

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1: Max Verstappen tekent bij EA Sports
Formule E Diriyah: Rookie Jake Hughes verzilverdt eerst pole in FE
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar