Home > Circuit > Belcar: zege op een diefje voor Deldiche Racing in Spa

Belcar: zege op een diefje voor Deldiche Racing in Spa

In Spa-Francorchamps was de zege in de zesde race van het Belcar Endurance Championship in extremis voor de Deldiche Racing Norma M20FC van De Cock-Joosen-Piessens. Zij profiteerden van een te snelle rondeā€¦ van de jonge belofte Gilles Magnus om een eerste overwinning dit seizoen te boeken. Russel Racing by DVB RACING werd met de broers Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Magnus dus tweede, wat betekent dat het team ook leider blijft in het kampioenschap. De derde plaats was voor de Aqua Protect Racing Team Norma van Houthoofd-Bouillon-Cools, de dichtste achtervolgers in de puntenstand.

De race in Spa had niet echt veel om het lijf en, ondanks het zonnige weer waren er ook merkelijk minder toeschouwers dan gisteren op de East Belgian Rally. Op de piste zorgde een te snelle ronde – Belcar werkt nog steeds met een normtijd – van leider Gilles Magnus uiteindelijk voor de beslissing. In Belcar 1 was er een mooie zege voor Belgium Racing, met Derdaele-Saelens, voor de merkgenoten van PK Carsport en Independent Motorsports. Ondanks een moeilijk weekend was de winst in de Belcar 3 of GT4-klasse voor SBM Racing by SRT, met het duo Heyer-Spinoy, terwijl VDW Motorsport en BMW Team Van der Horst de winst pakten in Belcar 4 en 5.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters