Home > #Hoofdnieuws > Giovinazzi vervoegt Raikkonen bij Sauber

Giovinazzi vervoegt Raikkonen bij Sauber

Zonet heeft Alfa Romeo Sauber bekend gemaakt dat Antonio Giovinazzi vanaf 2019 plaats zal nemen naast de eerder bevestigde Kimi Raikkonen. De 24 jarige Italiaan, die eerder testrijder was bij Sauber en sinds 2016 simulatorwerk doet bij Ferrari, zal hiermee volwaardig lid worden van de Zwitserse racestal.

Antonio Giovinazzi maakte zijn Formula 1-debuut bij Sauber tijdens de Oostenrijkse Grote Prijs van 2017. Sindsdien heeft hij nog één keer voor het Zwitserse team gereden (de Chinese Grote Prijs van 2017). Bovendien heeft hij verscheidene tests en een FP1-sessie afgewerkt voor het team. Hij heeft zijn talent bewezen en wil samen met het Alfa Romeo Sauber F1-team ambitieuze resultaten boeken.

“Ik ben blij dat ik deel ga uitmaken van het Alfa Romeo Sauber F1-team. Dit is een droom die uitkomt en een waar genoegen om voor dit team te mogen rijden. Als Italiaan is het een grote eer voor mij om een zo iconisch en succesvol merk als Alfa Romeo te vertegenwoordigen in onze sporttak. Ik wil de Scuderia Ferrari en het Alfa Romeo Sauber F1-team bedanken voor deze fantastische kans. Ik ben zeer gemotiveerd en kan niet wachten om samen naar fantastische resultaten te beginnen streven.” aldus Giovinazzi.

Frédéric Vasseur, CEO van Sauber Motorsport en teambaas van het Alfa Romeo Sauber F1-team: “Het doet ons plezier om onze piloten voor seizoen 2019 te kunnen voorstellen. Eerst namen we contact op met Kimi Räikkönen, een uitermate ervaren piloot die onze auto zal helpen ontwikkelen en de vooruitgang van heel ons team zal versnellen.
Samen met Alfa Romeo heten we Antonio Giovinazzi hartelijk welkom, die Charles Leclerc zal vervangen. We hebben in het verleden al de gelegenheid gehad om met hem samen te werken; hij heeft blijk gegeven van een enorm potentieel. We zijn vastbesloten en gemotiveerd. We willen vooruitgang blijven boeken en samen vechten voor belangrijke posities.

Na enkele teleurstellende jaren mag Marcus Ericsson bij het team aanblijven als testrijder en ambassadeur.

Met dit nieuws valt er weer een mogelijkheid weg voor onze landgenoot Vandoorne om een stoeltje in de F1 te bemachtigen.

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?