Home > #Hoofdnieuws > Belcar: Spa maakt zich op voor spannende strijd

Belcar: Spa maakt zich op voor spannende strijd

Dit weekend staat er weer heel wat autosport op de nationale en internationale kalender, met onder meer de voorlaatste wedstrijd van het Belcar kampioenschap op Spa-Francorchamps en een beetje verder, in Sankt-Vith, is er de voorlaatste rally van het Belgische kampioenschap.

Waar de situatie in het BK rally eerder duidelijk is, want bij winst is Kris Princen kampioen, geldt voor Belcar dat zowat alles nog mogelijk is. Er zijn in het algemene kampioenschap nog 74 punten te verdienen en dat betekent dat de eerste twaalf teams in de voorlopige tussenstand nog voor de titel in aanmerking komen, althans mathematisch. Realistisch gezien zal de strijd vooral gaan tussen de beide Norma M20 FC van Russel Racing by DVB RACING en Aqua Protect Racing Team. Zij worden door amper 13,5 punten gescheiden. Belgium Racing, dat derde is – en leider in Belcar 1 – vermag met de Porsche 911 op pure snelheid niets tegen de prototypes, maar indien het ergens foutloopt, kan het Limburgse team van vader en zoon Derdaele uiteraard wel voor de verrassing zorgen.

Klassenstrijd

Belgium Racing leidt dus ook in Belcar 1 en de Porsche Trophy Benelux en moet daar vooral afrekenen met de winnaars van de 24 Uur van Zolder, Independent Motorsports. Zij doen het uiteraard zonder Christian Engelhart en Dries Vanthoor. PK Carsport volgt al op 39 punten, wat met nog 50 eenheden te verdelen, quasi een onbegonnen opdracht is.

De leukste strijd is er misschien wel in Belcar 3 of GT4. Daar komen nog maar liefst zeven teams in aanmerking voor de titel en tot dusver kenden we vier verschillende winnaars in evenveel races. Nicolas Vandierendonck/ Johan Vannerum/ Filip Teunkens leiden, in de kleuren van SRT en Mercedes, de debatten, maar KDW Racing (BMW) en PG Motorsport (Porsche) liggen op de loer. Ook de tweede Mercedes-AMG van SRT en de merkgenoten van QSR Racing School mogen zeker nog niet afgeschreven worden.

Bijna binnen

VDW Motorsport is daarentegen quasi zeker van de titel in Belcar 4, want finishen in Spa betekent dat de buit binnen is, iets wat bijna ook geldt voor AR Performance en Nicolas Hermans/ Cédric Baeten/ Olivier Hertsens/René De Coninck in Belcar 5. Ook Gilles Magnus is zo goed als zeker van de titel in de Junior Trophy. Anderzijds vechten Ines Lammens en Kata Bozó wel nog een mooie strijd in de Ladies Trophy uit.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters