Home > VAS > Rallycross > VAS Rallycross in volle eindstrijd

VAS Rallycross in volle eindstrijd

Ook in het VAS regionale rallycrossgebeuren stevent het seizoen in sneltreinvaart af op zijn ontknoping. De uitgestelde wedstrijd van de maand mei op Glosso, neemt nu zijn plaats in op de kalender. Voor Didier Dexters maakt het allemaal niet meer uit: hij kroonde zich al vroegtijdig tot VAS kampioen in de klasse A. In de twee overige divisies is het nog even afwachten wie zich tot algemeen winnaar mag uitroepen. Het verdict kan eventueel in Arendonk vallen!

 

Klasse C (Promotie): zorgt Thijs opnieuw voor spanning?

Even leek het erop dat Rudi Loodts en de kleine Opel Corsa over dit kampioenschap zouden walsen. Maar op Maasmechelen  was Devlin Thijs in de vorige race Loodts te slim af. Thijs haalde voor de tweede maal dit seizoen de winst binnen en Loodts moest genoegen nemen met de tweede stek. Loodts telt momenteel dertig punten meer dan naaste achtervolger Devlin Thijs en 33 eenheden meer dan Wim Van Tiggelen in de Peugeot 205. Wanneer Loodts in Arendonk met de twaalf punten van de zevende plaats aan de haal gaat, mag hij zich kampioen kronen, ongeacht. Thijs en Van Tiggelen zullen dan onderling moeten uitmaken wie met het zilver en het brons aan de haal mag. Tenzij Anthony Lauwers in de Opel Astra of Eddy Vandepas in de Peugeot 205 zich nog zouden moeien.  Het eindpodium is nog niet gekend.

Klasse A: wie komt er achter Dexters?

De buit is al binnen voor Didier Dexters en de Toyota MR2. De vraag blijft nu wie er achter de kampioen met de andere prijzen zal gaan lopen. Hier en daar wist iemand eens een bres te slaan in het pantser van  onoverwinnelijkheid van Dexters. Ben Lenaerts bijvoorbeeld in de Honda CRX. Davy Wijnants wist onlangs nog op een derde plaats te eindigen en staat met vijf punten meer dan  Lenaerts op een tweede positie in de tussenstand van het kampioenschap. Lenaerts volgt op een derde plaats. Eventueel kunnen Honda rijders Benny Demandt  en Rens Van der Linde nog komen aankloppen voor een podiumplaats.

Klasse B: behoudt Leysen zijn leiding?

In de klasse B ligt alles nog wijd open, al staat Andy Leysen in de BMW M5 wel stevig aan de leiding. De rijder uit Arendonk reed in Maasmechelen  nog maar eens de pannen van het dak en kijkt komend weekend op de koop toe aan tegen een thuiswedstrijd.
Leysen heeft een puntensaldo van 102 punten. Driesen volgt al op veertien eenheden. Kemps staat momenteel op een derde positie met vierentachtig punten.
In de vorige wedstrijd was het Jonas Kemps die met de BMW M3 in volle finale in de fout ging bij het uitkomen van het onverhard na het nemen van de jokerronde, en na een contact met Severijns. Severijns spurtte naar een tweede plaats terwijl Leysen nog maar eens met grote lengte voorsprong wist te winnen. Kemps ging pas als vijfde over de meet. Als Kemps dus nog wil aanklampen voor de eindspurt in Maasmechelen dan mag hij volgend weekend op Glosso geen steken laten vallen. En wat te zeggen van oude vos Jan Driesen en zijn BMW Compact? Wordt hij misschien de derde hond die er met het been vandoor zal gaan?

Afspraak zondag 23 september. Om 9u15 starten de regionale piloten met hun training, rond 11u00 gaat de eerste reeks van start. Omstreeks 16u00 staan de snelste piloten klaar voor de finales.

Het Glosso circuit bereik je via de E34 Antwerpen – Eindhoven, afrit 25 richting Oud-Turnhout. Vanaf dan volg je de bewegwijzering naar het circuit. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Parking is er vlakbij het circuit.

(foto: P.Claesen)

You may also like
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023
VAS RX: Glossso werkt richting 2021
VAS RX: Mooi nieuws vanuit Glosso
VAS: voorlaatste manche in regionale rallycross