Home > VAS > Slalom > Druivenslalom met zege voor Bronckaert

Druivenslalom met zege voor Bronckaert

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

De Druivenslalom zag de eerste zege van 2018 voor Jos Bronckaert. Hij werd meteen de eerste winnaar van de Challenge Erik Tastenoy.

Heel deze zondag stond Bronckaert met de Renault Clio aan de kop van de wedstrijd en kreeg daarbij het meeste weerwerk van Dominique Van Kerckhove op de Polo GT. Van Kerckhove moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats voor 0,212 seconde. Derde werd Frederik De Clercq, die met de Westfield buiten competitie reed. Bernard Wilmet met de Peugeot 104Z werd vierde voor titelkandidaat Jelrik Suffeleers (Suzuki Capuccino) en puntenleider Dirk Smets (Mini Alora).

Bronckaert werd ook de winnaar van de Challenge Tastenoy, een wisselbeker ter ere van de in het begin van het jaar overleden voormalig meervoudig Belgisch kampioen. Meerdere rijders werden bereid gevonden om de kinderen van Erik’s levensgezellin Sofie mee te nemen op diverse demonstratieruns. Bronckaert ziet zijn naam als eerste verschijnen op de wisselbeker. Na drie zeges mag die dan definitief mee naar huis.

Volgende week al is er de Houtlandslalom in Torhout, de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap.

(foto’s: W. Bouchez)

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/09/DSC01352.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
VAS: terugblik Slalom van Kinrooi
VAS: J├╝rgen Ribbens is terug
VAS: Houtlandslalom start het schooljaar
VAS Slalom: Van Kerckhove kampioen