Home > Historic > Circuit > Nico Verdonck wint de Spa Six Hours

Nico Verdonck wint de Spa Six Hours

Sinds zijn eerste race in Daytona in 2014 met een indrukwekkende Porsche 935 K1, heeft de Brusselaar stelselmatig naam gemaakt in de wereld van de ‘Historics’. De overwinning van afgelopen zaterdag in de Spa Six Hours was een eerste groot succes … dat naar meer smaakt.

Net als vorig jaar kwam Nico ook dit jaar aan de start van deze prestigieuze en historische race met een Ford GT40 van Gotcha Historic. Teamgenoot was Marcus Graf von Oeynhoausen. Het duo scoorde meteen de tweede tijd in de kwalificaties maar de race verliep wat minder vlot.

De race was heel geanimeerd, met heel wat neutralisaties, waardoor teams uiteenlopende strategieën hadden. Wij hebben een pitstop meer gemaakt dan onze rivalen. Toen ik in het slot van de race het stuur nam, zakten we terug naar de 3de plaats. Bovendien konden we de 4de versnelling niet meer gebruiken. We moesten van 3 naar 5 schakelen en omgekeerd… Toch kon ik eerst oprukken naar de 2de plaats. Ik bleef voluit aanvallen, zeker omdat het team me telkens het bord “Push” toonde.

Nadat de Safety-Car een laatste keer was uitgerukt, trok Nico in de aanval om uiteindelijk de 6 uren te winnen met een verschil van amper 2,4 seconden! “Het is de eerste keer sinds 1994 dat een Belg deze race op zijn naam kan schrijven,” lacht Nico. “24 jaar geleden wonnen Pierre Dieudonné en Willy Braillard deze wedstrijd. Ik ken Pierre goed, maar Willy nog beter, want hij is een vriend. Het is plezant om hen op te volgen op de lijst van Belgische winnaars!

Naast de sentimentele waarde, beseft Nico ook dat het echt een mooie overwinning is. “Met 114 wagens aan de start – waaronder maar liefst 17 Ford GT40’s – bestuurd door uitstekende piloten, zijn deze historische races… echte races!,” bevestigt de Brusselaar.

(persbericht, foto’s: Dereck Latet)

You may also like
Dubai 24: WRT feilloos door de nacht
Dubai 24: de Belgen aan de start
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series
In een notendop: DTM Trophy, ADAC GT, FFSA GT4, Alpine Europa Cup