Home > #Hoofdnieuws > F1: Hamilton domineert in Singapore

F1: Hamilton domineert in Singapore

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft na een perfecte kwalificatie ook een perfecte Grand Prix gereden in Singapore en verstevigt zijn voorsprong in de WK-tussenstand op Ferrari-rijder Sebastian Vettel tot veertig punten.

De race begon met een vroege tussenkomst van de safety car nadat Esteban Ocon door zijn Force India-teamgenoot Sergio Perez in de muur werd geduwd. Perez zorgde dankzij een intens duel met de Williams van Sergey Sirotkin wel voor het meeste spanning in een verder saaie race.

Hamilton hield stand en won voor de Red Bull van Max Verstappen en de Ferrari van Vettel. Ferrari koos voor een alternatieve bandenstrategie, maar dat pakte niet goed uit. Valtteri Bottas (Mercedes) was vierde, Kimi Raikkonen (Ferrari) vijfde en Daniel Ricciardo (Red Bull) zesde.

Fernando Alonso deed met zijn McLaren waar onze landgenoot Stoffel Vandoorne niet in slaagde door dankzij een zevende plek in de punten te finishen. Vandoorne reed een verdienstelijke race en finishte als twaalfde.

Foto © Red Bull Content Pool

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?