Home > #Hoofdnieuws > WRC: Ogier zorgt voor ophef in Turkije, Mikkelsen leidt

WRC: Ogier zorgt voor ophef in Turkije, Mikkelsen leidt

De zaterdagochtend in de WRC-rally van Turkije is absoluut niet onopgemerkt voorbij gegaan. Na de problemen van Thierry Neuville en zijn opgave even later, kende dus ook Sébastien Ogier soortgelijke problemen met de ophanging, maar de Fransman raakte wonderwel aan de start van de volgende proef. Echter de regerende wereldkampioen zou een loopje met meerdere punten van het reglement genomen hebben en als de feiten bevestigd worden, dan moet de FIA ingrijpen. Zo niet verliest de rallysport behoorlijk aan geloofwaardigheid.

Foto: © Willy Weyens

Even de feiten op een rijtje zetten: Neuville breekt een arm van de ophanging van zijn Hyundai, kan de auto niet repareren en geeft op, Ogier voert reparaties aan zijn Ford uit en slaagt er wel in de Fiesta weer op weg te krijgen. Tot daar geen vuiltje aan de lucht, ware het niet dat de ingreep aan de wagen, mogelijk in een verboden zone is gebeurd. Bovendien vertrok Ogier als een razende op de verbinding, met topsnelheden tot 160 km/u. Verkeersveiligheid zei u? Uiteraard heeft de FIA deze gegevens ook, net als de teams van Toyota en Hyundai. Aan hen om te reageren.

Ogier krijgt wel een tijdstraf van een minuut, wegens het overschrijden van de tijdgrens aan de start van KP10, die hij echter wel won. In de voorlopige stand – zeer onder voorbehoud – krijgt Ogier de minuut al mee en zo leidt Andreas Mikkelsen voor Ott Tänak en Latvala, terwijl Ogier vierde is. En zo blijft vooral Thierry Neuville de grote verliezer van de dag. Ook Lappi (Toyota) diende op te geven.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender