Home > #Hoofdnieuws > WRC: Ogier eruit, Tänak leider in doldwaze wedstrijd

WRC: Ogier eruit, Tänak leider in doldwaze wedstrijd

Deze rally van Turkije gaat de annalen van de rallysport in, dat staat vast. In de eerste KP van de namiddag op zaterdag, vielen nog diverse slachtoffers, met Sébastien Ogier, Jarl-Matti Latvala en ook leider Andreas Mikkelsen als belangrijkste namen. Resultaat van dat alles, ondanks problemen met de schokbrekers van zijn Toyota neemt Ott Tänak de leiding in de rally en de Est doet zo voorlopig een waanzinnig goede zaak in het wereldkampioenschap.

Foto: Willy Weyens

Ogier is na de ‘cinema’ van deze voormiddag van de baan gegaan in de elfde proef. De Ford Fiesta van M-Sport staat stil in de proef en de rally lijkt nu dus wel echt over voor de Franse wereldkampioen. Ogier krijgt – als u ons dat toestaat -, het boontje dat om zijn loontje komt.

Maar, daarmee is nog niet alles gezegd en geschreven. Craig Breen verloor ettelijke minuten, “omdat er rook in de wagen kwam en ik niets meer kon zien.” Tijdens dezelfde proef kenden Jarl-Matti Latvala en Ott Tänak beide problemen met hun Toyota Yaris WRC, voor de Fin hydraulische zorgen en voor de Est schade aan een achterste schokbreker.

En nog was het verhaal van deze proef niet geschreven. Leider Andreas Mikkelsen reed immers eerst lek en finishte met een Hyundai met enkel achterwielaandrijving.

Resultaat van dat alles, Tank leidt nu, voor teamgenoot Latvala en Haydon Paddon, de snelste van de Hyundai-rijders. Andreas Mikkelsen volgt op een goede minuut als vierde, maar de Noor staat bij het schrijven van dit artikel stil in de verbinding vanwege de problemen aan de aandrijving.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender