Home > #Hoofdnieuws > Blancpain GT Sprint: Lamborghini en Mercedes pakken pole

Blancpain GT Sprint: Lamborghini en Mercedes pakken pole

Mirko Bortolotti heeft de pole veroverd voor de eerste race van de Blancpain GT Series Sprint Cup op de Nürburgring. Zijn #63 GRT Lamborghini ging in 1’54.246 rond, 0,266 seconden sneller dan de #14 Emil Frey Lexus van Albert Costa. Luca Stolz reed de snelste chrono in de tweede kwalificatie met zijn #6 Black Falcon Mercedes.

De #1 WRT Audi start vanaf de derde plaats in race 1. Will Stevens zette de #2 WRT Audi die hij deelt met Dries Vanthoor op de zesde plaats. Lukas Moraes, teamgenoot van Denis Dupont start straks vanaf de elfde plaats in de #37 3Y BMW. Adrien De Leener start achteraan vanaf plaats negentien. Race 1 vangt aan om 14u05.

In race 2 vertrekt Luca Stolz morgen om 16u00 vanaf de pole met zijn #6 Black Falcon Mercedes (1’54.007). Marciello Raffaele plaatste de #88 Mercedes op de tweede plaats met slechts 0,006 seconden verschil. Dries Vanthoor werd derde met de #2 WRT Audi. Ricardo Feller, de teamgenoot van Adrien De Leener, start als twaalfde morgen met de #3 WRT Audi. Denis Dupont vertrekt vanaf de laatste plaats met de BMW van 3Y Technology.

You may also like
Misano GT: Louis Machiels sterk
Misano GT: zege op hoog niveau voor Vanthoor
GT Misano: zege voor Weerts en Vanthoor
Blancpain GT: Bentley grijpt zege in Paul Ricard