Home > #Hoofdnieuws > WRC: Mikkelsen leidt, Neuville knap vierde

WRC: Mikkelsen leidt, Neuville knap vierde

De eerste lus van vrijdag in de WRC-rally van Turkije is goed begonnen voor onze landgenoot Thierry Neuville en voor diens werkgever Hyundai. Terwijl Andreas Mikkelsen in zijn Hyundai leidt, met een handvol seconden bonus op het Citroën-duo Breen en Ostberg, volgt Thierry Neuville als snelste van de titelkandidaten op de vierde plek.

Foto: Redbull Contentpool

Neuville toonde zich niet alleen consistent, de Belgische WK-leider won ook de derde proef van de wedstrijd, de tweede van de dag en nestelt zich op de vierde plaats van het klassement, met tien seconden bonus op Sébastien Ogier en zelfs 20 op Ott Tänak, respectievelijk zevende en tiende in de tussenstand. Een zesde tijd, een snelste tijd en een derde tijd, zo is de dag gestart voor onze Belgen Thierry en Nicolas. Hiermee staan ze voorlopig vierde op 13,1 seconden van hun teamgenoot en leider Andreas Mikkelsen. Craig Breen en Mads Ostberg claimen plaats twee en drie voor Citroën.

Het was een helse ochtend voor de teams met vooral op de eerste proef heel wat problemen met het stof die bleef hangen boven de proef, wat in het voordeel was van Thierry Neuville. Zijn naaste belagers voor de titel staan momenteel op plaats zeven, Sebastien Ogier, en plaats negen, Ott Tänak. Elfyn Evans verloor heel wat tijd door mechanische problemen.

Thierry Neuville:Onze auto gaat goed, de laatste proef was mijn beste. We kunnen hier en daar nog sneller.”

Sebastien Ogier: “We hebben geprobeerd maar de condities waren deze ochtend niet goed voor ons. Het stof op de eerste proef was niet fijn, op de tweede proef hebben we aangevallen maar Thierry was daar zelfs nog sneller.”

Kopecky staat aan de leiding voor Tidemand in WRC2 met een verschil van 5 seconden. De voorlopige stand kan je HIER bekijken.

 

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender