Home > #Hoofdnieuws > Indycar: Dixon klaar voor zijn vijfde titel

Indycar: Dixon klaar voor zijn vijfde titel

Gelijkmatig opgaand. Dat is het woord dat moet gebruikt worden om de strijd om de Indycar titel te beschrijven. En zo leek het te gaan heel het jaar door. Tot nu. Scott Dixon lijkt af te stevenen op een nieuwe titel. Enkel Alexander Rossi kan hem nog van een vijfde titel afhouden.

Op de Sonoma Raceway (voorheen gekend als Sears Point, of Infineon Raceway) in Californië kent het kampioenschap dit weekend zijn finale. Het Indycar circus keert er voor het eerst sinds 2012 terug. Er zijn maximaal nog 54 punten te halen voor Alexander Rossi. Maar dan moet de rijder van Andretti Autosport wel een en ander op de tabellen zetten… Hij zal dan de pole moeten halen, het meeste aantal rondes aan de leiding liggen en de race winnen! En dan mag Dixon niet verder geraken dan een 10de plaats. Het is niet onmogelijk, maar het zal zeer moeilijk worden.

Scott Dixon bouwde een voorsprong op van 29 punten op Rossi voor het ingaan van deze laatste race. De Nieuw-Zeelander deed dat vooral op regelmaat. Drie zeges scoorde hij, maar dat deden ook Rossi, Will Power en Jozef Newgarden. Winst was er voor Dixon op Belle Isle (Detroit), op de Texas Motor Speedway ovaal en in de straten van Toronto. Het grote verschil maakte hij echter met twaalf top-5 finishes in de afgelopen 12 races! Vanaf de Grote Prijs van Indianapolis (de wedstrijd op de infield baan voor de grote afspraak van de 500 mijl) midden mei, zat Dixon dus steevast in de goed scorende top 5 klassering. Bovendien is Dixon een ware meester in het rechttrekken van scheve situaties. Niet zelden kwam hij terug vanuit een schier hopeloze situatie. In de States staat hij bekend als “Ice Man”, de man die zich door niet veel uit het lood laat slaan. En last but not least kan hij bogen op de onuitputtelijke ervaring van het Chip Ganassi Racing Team.

Team Penske verschoot in Portland, de vorige race, hun laatste kruit, toen Will Power uitviel en Newgarden niet voorbij Dixon kwam. Rossi en Andretti Autosport klampen nog aan, maar staan nu in Sonoma voor een lastige opdracht.

Als Dixon de Indycar titel binnenhaalt dan wordt dat zijn vijfde kroon (na 2003, 2008, 2013 en 2015). Dan staat enkel nog Indycar legende A.J. Foyt voor hem, die zeven titels haalde. Een record heeft Dixon al een tijdje op zak. Het seizoen 2018 was het 17de seizoen dat hij reed voor Chip Ganassi Racing, en dat is de langste overeenkomst tussen een rijder en een team in de geschiedenis.

(foto: verizon indycar series/indycar.com)

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken