Home > #Hoofdnieuws > Back to the roots voor Kimi, promotie voor Leclerc

Back to the roots voor Kimi, promotie voor Leclerc

Ferrari heeft zonet aangekondigd dat de Fin Kimi Räikkönen in 2019 niet langer voor hen zal rijden. Even later maakte ze (Ferrari) bekend dat Charles Leclerc het stuur van Kimi zal overnemen.

Dromen komen uit… ik zal in 2019 voor Scuderia Ferrari rijden in de Formule 1. Ik ben Ferrari eeuwig dankbaar voor deze geboden kans en wil ook Nicolas Todt bedanken voor de ondersteuning sinds 2011” aldus Leclerc op Twitter.

Daarop bracht Sauber het nieuws naar buiten dat Räikkönen in 2019 terugkeert naar waar het voor hem allemaal begon in de Formule 1. Hij tekende een contract van 2 jaar bij de Zwitserse racestal.

Het vastleggen van Kimi Raikkonen is een belangrijke pilaar voor ons project. Dit brengt ons dichter bij ons doel om in de nabije toekomst aanzienlijke progressie te boeken. Kimi’s talent en jarenlange ervaring in de Formule 1 zal niet alleen helpen bij de ontwikkeling van de wagen, maar ook de groei en ontwikkeling van ons team. We beginnen het seizoen 2019 met een sterke basis, gedreven door toewijding om te strijden voor punten.” zei Frederic Vasseur, de teambaas van Sauber, in een persbericht.

En wat nu met Stoffel?

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?