Home > #Hoofdnieuws > VAS RX: Didier Dexters kampioen in klasse A

VAS RX: Didier Dexters kampioen in klasse A

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Met nog twee wedstrijden voor de boeg is de titelstrijd volledig geopend in het regionaal rallycross kampioenschap. De wedstrijd op het Duivelsberg circuit was er weer eentje op het scherp van de snee en eén kampioen is inmiddels al bekend. Didier Dexters mocht zich als eerste kronen als nieuwe kampioen in de klasse A. In de overige klassen is de strijd nog volop bezig.

Didier Dexters bijbenen leek dit seizoen zo goed als onmogelijk. De Toyota rijder wilde vooral een goed seizoen rijden maar nam algauw de heerschappij in de klasse onder de 1600cc over. Zowel op zijn thuiscircuit in Maasmechelen als in Arendonk gaf “Dexy” telkens iedereen het nakijken met de Toyota MR2. Ook de race in Maasmechelen leek weer een kolfje naar de hand van Dexters te gaan worden. Hij zette tweemaal de snelste tijd en dat zorgde tijdens de reeksen al snel voor nog maar eens de pole. Dexters ging dadelijk over naar de jokerronde en nadat achtervolger Benny Demandt motorpech kreeg op de Honda Civic lag de weg naar de zege open. De winnaar van de B-finale, Jacky Simons in de Toyota Corolla, kwam nog even aandringen maar moest genoegen nemen met een tweede plaats, voor Davy Wijnants.

Dexters werd dus de eerste kampioen die zeker was van zijn titel voor 2018 in de regionale rallycross. “Ik was echt gefocust op de race van vandaag. Ik wilde absoluut geen fouten maken. Het ging er dit jaar enorm snel aan toe. Neem dat gerust van me aan. Elke overwinning was een verrassing en dat gaf me telkens weer de kracht om het steeds weer opnieuw te doen”, vertelde hij na zijn zege.

(VAS press/foto’s: P.Claesen)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/09/PCG_2425.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/09/PCG_2806.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/09/PCG_2291.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Klasse B: Leysen snel maar nog geen kampioen

 In klasse +1600cc kon het met vijf kandidaten die om de titel staan te springen nog alle kanten uit. De meeste ogen waren gericht op Jonas Kemps die met de BMW M3 E36 aan een grote inhaalrace bezig is.  Maar dan diende de Balennaar wel voorbij puntenleider Leysen en de BMW M5 te komen in Maasmechelen. Leysen diende al snel van antwoord met tweemaal de snelste chrono in de reeksen. De pole in de A–finale was daarmee een feit. Jonas Kemps was iets minder snel onderweg maar stond wel op plaats twee van de startgrid. Bij het groene licht was Andy Leysen het beste weg gevolgd door Kemps en Jan Driesen in de BMW Compact. Kemps plakte werkelijk aan de achterbumper van Leysen en de spanning was te snijden toen Jonas Kemps even hard de vangrail aantikte bij het aansnijden van de jokerronde. Gelukkig bleef het bij wat carrosserie schade maar de kans op een eventuele zege ging nu wel uit het raam.

Leysen haalde de winst binnen voor Stijn Severeyns op de Opel Ascona en Jan Driesen met de BMW Compact. “Ik had vandaag enorm veel wielspin bij het starten en dat baarde me toch wel wat kopzorgen. Het starten met een telkens weer  ander toerental bleek ook niet de oplossing te bieden. Dus deed ik het  maar op goed geluk. Momenteel sta ik veertien punten voor Jan Driesen en achttien op Jonas Kemps. Het kan dus nog alle kanten uit”, vertelde Leysen na de race.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Klasse C: Loodts nog niet zeker door zege Thijs

 In de Promo klasse C leek het er lange tijd op dat Rudi Loodts vroegtijdig met de titel aan de haal zou gaan. Maar schijn bedriegt soms. De rijder uit Kasterlee reed in Maasmechelen een foutloze race maar werd in volle finale geklopt door thuisrijder Devlin Thijs. Loodts en Thijs waren duidelijk aan mekaar gewaagd. De beide rijders strijden dan ook met gelijke wapens. De Opel Corsa wisselden doorheen de reeksen onderling de snelste chrono’s af. Loodts mocht nog maar eens vanop de pole starten in de A-finale. Hij was ook het snelst weg maar voelde al snel de hete adem van Thijs in de nek. Loodts misrekende zich met de jokerronde en Thijs ging hem heel subliem voorbij. Zege voor Devlin Thijs dus, voor Loodts en Wim Van Tiggelen.  Met een zevende plaats of twaalf punten in de volgende race zal Rudi Loodts voldoende hebben om zich als kampioen te kronen. Afspraak wellicht op het Glosso circuit in Arendonk.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
VAS RX: Glossso werkt richting 2021
VAS: voorlaatste manche in regionale rallycross
VAS RX: de terugkeer naar Duivelsberg
VAS terugblik: Glosso Rallycross