Home > Circuit > F4: pechweekend voor Ugo de Wilde op Magny-Cours

F4: pechweekend voor Ugo de Wilde op Magny-Cours

Ugo de Wilde lanceerde zich bij twee van de drie races vanop de voorste rij maar kreeg er weinig voor in ruil. Een aanrijding en een oliespoor kostten hem zwaar dit weekend. De enige troost zat in twee mooie inhaalraces en de prijs voor de strijdvaardigheid.

De Braziliaan Caio Collet was dit weekend in uiterst goede doen en slechts even kon Ugo in de eerste race dreigen bij de start. “Maar als ik had doorgezet dan zouden we beiden zijn gecrasht. Daarna liep hij weg.” Ugo werd gehinderd door een gewijzigde afstelling, die minder goed bleek, en door een achteruitkijkspiegel die op de rechte lijn los kwam. Uiteindelijk werd hij getorpedeerd door de Fransman Adam Eteki, die zijn rempunt compleet miste.

In de tweede race was het dan zaak van op te klimmen vanaf de 15de positie. Ugo de Wilde haalde een vijfde plaats en strandde op amper twee en een halve seconde van winnaar Arthur Leclerc.
In de derde race nam de Wilde niet de beste start. “In een vorige race was er een oliespoor gelegd dat men had bedekt met zand. Dat merkte ik in mijn duel met Pourchaire te laat op en ik ging rechtdoor in de grindbak.” Hij kwam er uit in 14de positie en klom nog op tot een zevende plaats.

Een ontgoochelend resultaat want mijn prestaties zijn geen weerspiegeling van mijn ritme. Net als in Spa ontbrak het me hier aan wat succes. Mijn twee aanrijdingen komen me hier duur te staan. Er blijven nog twee weekends en zes races en mijn doel is nu om mij in dit seizoenseinde te laten opvallen. Ik wil nog races winnen en mijn tweede plaats in het kampioenschap redden. Jerez is nieuw voor iedereen en daar hebben mijn tegenstanders de baan nog niet kunnen platrijden zoals op de andere circuits het geval isEn ik was de snelste tijdens de twee voorafgaandelijke testdagen op Paul Ricard.”

(persbericht)

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport blikt vooruit op het weekend
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series