Home > Circuit > Creventic: Barcelona met vol huis

Creventic: Barcelona met vol huis

Dit weekend starten meer dan 70 wagens in de 24 Uur van Barcelona. In Catalonië gaat de strijd om de titel verder, tussen de Porsche van PROsport Performance en de Scuderia Praha Ferrari. Creventic  Speedlover is knap vierde in de tussenstand, QSR Racingschool is zevende.

Barcelona heeft ondertussen een vaste plaats op de kalender, maar van een klassieker in het genre van de Nürburgring of Spa mogen we niet spreken. Daarvoor mist de serie van Creventic toch het nodige aura. Wel kunnen de Nederlandse organisatoren rekenen op een mooi deelnemersveld, met vooraan een strijd tussen de diverse GT3-wagens. Belgen vinden we niet in GT3, wel in de andere klassen, met uiteraard de MARC Focus V8 van VDS Racing Aventures. QSR Racing School zet zowel de Porsche Cup als de Mercedes GT4 in. Ook AC Motorsport (Audi RS3 TCR) is van de partij, net als Speedlover.

In de marge van de race maakte de organisator dat er ook een winterkampioenschap in het Midden-Oosten komt, met drie wedstrijden. (Dubai 24, Abu-Dhabi 4 en Dubai 10), open voor prototypes en GT’s.

You may also like
Autosport: de stand van zaken
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
Dubai 24: Dries Vanthoor leidt Belgische delegatie
Creventic: TCR500 wordt open, kalender bekend