Home > #Hoofdnieuws > Tom Boonen ook in Mettet met Clubsport Racing

Tom Boonen ook in Mettet met Clubsport Racing

Na een uitstekende tiende plaats tijdens de afgelopen 25 Hours VW Fun Cup in Spa-Francorchamps, met de VW Fun Cup #114 die hij deelde met Bram Vanhengel, Philip Vandewalle en Sam Dejonghe, heeft voormalig wereldkampioen wielrennen Tom Boonen ook voor de Kronos 10 Hours of Mettet (21-22 september) onderdak gevonden bij Clubsport Racing. De Kempenaar krijgt tijdens de vijfde afspraak van de European VW Fun Cup opnieuw het gezelschap van vaste rijders Philip Vandewalle en Bram Vanhengel, maar ook Olivier Aerts als vierde rijder.

Ik was bijzonder opgetogen met de progressie die ik geboekt had tussen mijn competitiedebuut in de 25 Hours van vorig jaar en de afgelopen editie“, licht de ‘Bom van Balen’ toe. “Hopelijk kan ik die vooruitgang nu ook vertalen in een sterk resultaat tijdens de Kronos 10 Hours of Mettet. We beschikken over een regelmatig team dat de top 10-plaats uit Francorchamps minstens moet kunnen herhalen. Later sta ik in dezelfde context trouwens ook aan de start van de seizoensfinale, eind oktober in Zolder.

Clubsport Racing geniet naar goede gewoonte de ondersteuning van M3M, het team van het Franse Fun Cup-monument Jean-Luc Dubois. M3M brengt in Mettet trouwens nog twee andere wagens aan de start, waardoor de kaap van de veertig deelnemers naar alle waarschijnlijkheid zal gerond worden. Het eerste exemplaar wordt de sporen gegeven door een vader en zijn twee zonen: ervaren rot Eric Douart, die verschillende rallywedstrijden, manches van de Trophée Andros en historic races op zijn palmares heeft staan, deelt het stuur met zijn twee zonen Charles-Eric en Tanguy. De tweede wagen is voor Jean-Baptiste Siméons, Wout De Decker en Eddy Kukenheim, die aan het hoofd staat van Fun & Action Karting in Burg-Reuland, in het Duitstalige gebied van ons land. Mogelijk krijgt dat drietal nog de versterking van twee andere rijders.

You may also like
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup
VW Fun Cup: de VW Fun Cup powered by Hankook ziet mogelijkheden vanaf 8 juni
E-circuit: VW Fun Cup lanceert online kampioenschap