Home > #Hoofdnieuws > Ontknoping nadert in BK Rallycross

Ontknoping nadert in BK Rallycross

Komende zondag wordt op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen alweer de voorlaatste manche van het seizoen gereden. Daarna rest er enkel nog de oktoberwedstrijd op dezelfde locatie en zo weet u meteen dat we echt wel in de eindfase zitten van het Belgisch kampioenschap rallycross.

In Super1600 is er enkel nog spanning om de ereplaatsen. Daar is Steve Otzer (Citroen Saxo) reeds kampioen geworden na de wedstrijd in augustus. Wat de titel van vice-kampioen betreft lijkt Davy Van Den Branden met de Citroën DS3 over de beste papieren te beschikken, zeker nu zijn dichtste belager Dennis Remans besloten heeft vroegtijdig een punt achter dit seizoen te zetten. Remans wil de Ford Fiesta grondig onder handen nemen de komende maanden om zo optimaal aan het seizoen 2019 te kunnen beginnen.

In de klasse Supernationals plus 2000cc lijkt Volvo-rijder Luc Maris op de titel af te stevenen, want Steve Volders volgt reeds op een afstand van 24 eenheden. Kristof Bex heeft reeds een achterstand van 33 punten.

Spanning troef dan weer in de klasse Supernationals onder 2000cc waar BMW-rijders Martijn Vanhove en Kurt Lambers met een onderling verschil van 5 punten duelleren om de titel. Maar wat dagwinst betreft waak de concurrentie, daar kunnen we onder meer Ron Snoeck, Bart Coninx en Davy Van Ratingen bijrekenen.

De actie begint nu zondag omstreeks 8u30 met de vrije trainingen. Op zaterdag rijden de regionale rijders hun wedstrijd en daarover vindt u hier alle info.

(foto J Dingenen)