Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend staan er geen wereldkampioenschappen op het menu van de autosport, maar dat wil niet zeggen dat het geen interessant weekend kan worden.

De regionale rallycross zet zijn eindsprint in met een wedstrijd op het Duivelsbergcircuit. Daarna volgen nog eenmaal Glosso en de finale in Maasmechelen. Rallyminnend Vlaanderen zal dan weer naar Oudenaarde trekken voor de Aarova rallysprint, de enige rallywedstrijd op Oost-Vlaams grondgebied.

In het buitenland is er in Zandvoort een manche van de Ford Fiesta Sprint Cup (Bel en Nederland), terwijl ongeveer op dezelfde afstand van onze grens, maar dan in Duitsland de Nürburgring het theater vormt voor DTM en Europese F3. De Duitsers houden van een afgestemde kalender, want op de Sachsenring is er ADAC GT – met de Belgen – en F4, met Charles Weerts. F4 is er ook op Magny-Cours, met naar goede gewoonte een stevige Belgische delegatie. Last but not least is er de 24 Uur van Barcelona, een wedstrijd van de Creventic series.

Vermelden we nog Super Formula in Okayama en IMSA – met Laurens Vanthoor – in Monterey.