Home > #Hoofdnieuws > F1: Vandoorne weg bij McLaren, Norris binnen

F1: Vandoorne weg bij McLaren, Norris binnen

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne verdwijnt bij McLaren F1 op het einde van dit seizoen, dat maakte het Britse team bekend. Vandoorne reed tot dusver 35 wedstrijden en behaalde 22 punten, met twee zevende plaatsen in 2017 als beste resultaat. Voor Vandoorne lijkt de toekomst in de F1 zeer onzeker, want onze landgenoot heeft voorlopig geen optie op een zitje als vaste rijder.

We zijn erg dankbaar voor de toewijding van Stoffel”, zo maakte de CEO van McLaren, Zak Brown, het vertrek van de West-Vlaming bekend. “Hij werkte hard tijdens zijn verblijf hier en is een getalenteerde rijder die heel wat successen op de weg naar de F1 behaalde. Hij speelde een belangrijke rol als testrijder en maakte een sterk debuut in 2016 als invaller in Bahrein. We hebben Stoffel niet alles gegeven wat nodig was om zijn talent in de verf te zetten, maar door onze hele relatie heen is gebleken dat hij een fantastische teamplayer is.”

Ik ben McLaren zeer dankbaar voor het investeren van hun vertrouwen in mij in de afgelopen vijf jaar. Ik ben als jonge rijder bij McLaren gaan werken en heb mij opgewerkt in het team van Test and Development Driver tot Reserve Driver en daarna tot fulltime Formule 1 rijder”, is de karige commentaar van Stoffel Vandoorne zelf. “Ik ga nog het beste van mezelf geven in de resterende zeven races en maak later bekend wat ik ga doen.

Wie er in 2019 naast Carlos Sainz zal plaatsnemen in de plaats van Stoffel Vandoorne, is ondertussen ook bekend: Lando Norris neemt zoals voorspeld de plaats van Vandoorne in. Norris vecht op dit moment voor de titel in F2.

 

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?