Home > #Hoofdnieuws > Lievens wint Criterium, Lommers kampioen

Lievens wint Criterium, Lommers kampioen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Het werd voor Limburger Philip Lommers de eerste grote titel in zijn rallyloopbaan. Hij moest in Roeselare de zege laten aan Wouter Lievens maar had voldoende aan een tweede plaats om zich kampioen RACB Rally Criterium te noemen.

De wedstrijd in Roeselare leek nooit echt in handen te komen van Philip Lommers en de BMW M3 E36. Van bij aanvang van de wedstrijd op Passendale, ging Wouter Lievens (eveneens in een BMW M3 E36) er als een speer vandoor. Achter hem kreeg de concurrentie een onwaarschijnlijke 30 seconden aan de broek gesmeerd, terwijl er onmiddellijk al problemen waren voor een aantal uitdagers. Zo draaide de motor van Stefaan T’Joens te warm, startte Jelle Segers niet op KP2 met motorproblemen en liet titelkandidaat Lommers een grote achterstand optekenen.

Wij vertrokken wel degelijk met het voornemen om te strijden voor de zege“, vertelt Philip Lommers. “Maar we zagen algauw dat Wouter niet bij te halen was. Dat is puur parcourskennis, want wij hebben hier in Roeselare nog niet zo dikwijls gereden. Vanaf de tweede ronde hielden we trouwens gelijke tred maar de achterstand was al te groot. ¬†En met het kampioenschap in het achterhoofd hebben we dan vastgehouden aan de tweede plaats.

Wouter Lievens met zijn eerste

Wouter Lievens, die sloeg al snel een beslissend gat in de openingsfase en kon naar de winst rijden. “Ik weet niet waarom ik zoveel voorsprong kon halen van bij aanvang“, vertelde de Meulebekenaar. “We vielen wel aan van direct bij het begin. Ik had nog wel een kortere versnellingsbak laten monteren voor deze wedstrijd, maar wat pk’s betreft komen we er naar ik schat toch een goede dertig tekort op Philip.
Het was voor Lievens zijn eerste zege in het Criterium. “Ik rij trouwens altijd maar drie wedstrijden per jaar“, lachte hij. En bij zijn palmares (viermaal de zege in de Hemicuda Rally in Koekelare), kan hij nu de Criteriumwedstrijd in Roeselare bijschrijven. Vader en zoon Puype, die haalden tot hun grote tevredenheid de derde plaats binnen op hun Opel Ascona.

Criterium toppers naar M-Cup

Volgend seizoen wil ik eens de M-Cup proberen“, besluit Lievens. “En ik wil ook absoluut Ieper rijden, met een moderne¬†wagen dan.” Dat wordt leuk want in de M-Cup zal hij opnieuw… Philip Lommers aantreffen, die eveneens het idee opperde om zich een seizoen te gaan meten met de BMW-speelkameraden van de M-Cup!

(foto’s: W.Bouchez)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/09/DSC00890.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/09/DSC00879.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Criterium: Segers wint, Louies kampioen
Criterium: Vandeloock wint na pech voor Johnny Louies
TAC Criterium: Steven Dolfen met welkome zege
Thomas Delrez en Geoffrey Razzi domineren Criterium