Home > #Hoofdnieuws > Hectische zaterdagochtend in Roeselare

Hectische zaterdagochtend in Roeselare

Zo (relatief) rustig als de vrijdagavond was verlopen op de ConXion Omloop van Vlaanderen in Roeselare, zo hectisch diende de zaterdagmorgen zich aan. Kris Princen en Vincent Verschueren zetten hun duel voort, daarachter echter gebeurde er van alles.

Princen heeft op zaterdagochtend nog steeds de snelste Skoda Fabia R5 want hij zette nog twee besttijden en loopt daardoor uit tot veertien seconden op Verschueren. Die moet zijn aanval nog steeds inzetten want “foutjes gemaakt op de de openingsproef in Beveren, de wagen stond te hard afgesteld en slecht gereden op de Zoning”… Dat was de conclusie van Vincent Verschueren gisterenavond.

Daarachter werd het een slachting op de zaterdagse openingsproeven. Het begon met Jourdain Serderidis, die de Fabia R5 in een gracht op zijn dak legde op Passendaele, iets wat hem even later werd nagedaan door de BMW van Muilwijk, een van de toppers in de M-Cup, en ook Dennis Degroote parkeerde zijn EvoX met lekke band in het veld. En dan waren er de technische mankementjes met Robin Maes, problemen met de stuurinrichting van zijn Fabia R5, en schakelproblemen voor Van Parijs op de Porsche. Vlak na de start van KP Houthulst ging Andy Lefevere er dan hard af. De proef werd daar tijdelijk stilgelegd.

En de laatste om voor de middag nog sensatie te veroorzaken was… Kris Princen, die rondging op Zilverberg en zijn voorsprong op Verschueren zag slinken tot vijf seconden.

De rally in en om Roeselare komt dus nog maar pas goed op gang, want er volgen nogmaals dezelfde passages deze namiddag en vanavond!

(foto: RallyandRaces.com/Lorenz Deschuyttere)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50