Home > #Hoofdnieuws > In een notendop: Ferrari boven in Monza, zware crash Ericsson

In een notendop: Ferrari boven in Monza, zware crash Ericsson

In een natte eerste vrije oefensessie voor de Grote Prijs van Italië zette Sergio Perez zijn Force India nog bovenaan de tabellen, maar in een droge tweede sessie herstelde Ferrari de normale orde. De Formule 1-wereld werd wel opgeschrikt door een zware crash van Sauber-rijder Marcus Ericsson.

  • Sebastian Vettel besloot de eerste dag in Monza als snelste, gevolgd door zijn teamgenoot Kimi Raikkonen, Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Valtteri Bottas en Red Bull-piloten Max Verstappen en Daniel Ricciardo.
  • Stoffel Vandoorne moest zijn McLaren in de eerste sessie afstaan aan het Britse talent Lando Norris en kwam in de tweede training niet verder dan de negentiende plek. Hij hield enkel de Sauber van Ericsson achter zich, maar die laatste crashte in de beginfase hevig en liep daarbij gelukkig geen verwondingen open.

  • David Beckmann pakte de pole in de GP3 Series in Monza, terwijl in de Formule 2 de snelste tijd in de kwalificaties op naam kwam van puntenleider George Russell.
  • In de Porsche Supercup was Thomas Preining, de winnaar van Spa, de snelste tijdens een natte vrije oefensessie. Glenn Van Parijs zette de twintigste chrono neer.

Foto © Scuderia Ferrari

You may also like
F2 Bahrein: Amaury Cordeel blikt terug
F2 Bahrein: Geweldige inhaalrace brengt Richard Verschoor in Bahrein meteen eerste punten
In een notendop: F2 – F3
F2 Bahrein: Boschung dominant in sprintrace, Cordeel eindigt voorlaatste