Home > #Hoofdnieuws > Blancpain Sprint: Lamborghini wint, titelstrijd weer open

Blancpain Sprint: Lamborghini wint, titelstrijd weer open

In Hongarije hebben de deelnemers van de Blancpain GT Sprint voor een leuk kijkstuk gezorgd. Uiteindelijk ging de winst naar de GRT Lamborghini van het duo Christian Engelhart-Mirko Bortolotti, voor de beide Mercedes van Michael Meadows-Raffaele Marciello en Nicolas Jamin en Denis Bulatov. Dries Vanthoor en Will Stevens werden vijfde, en herplaatsen zich zo ook in de titelstrijd door de opgave van de beide andere WRT Audi.

Het was met een kanonstart op een opdrogende piste dat de groene Lamborghini de basis van zijn zege legde. Achter de Italiaanse Stier vochten Audi en vooral Mercedes om de ereplaatsen. In de strijd, een beetje gekruid door de BMW van 3Y Technology op regenbanden, ging de #1 Audi van WRT de muur in, exit de leiders in het kampioenschap Riberas-Mies dus. Ook Stuart Leonard en Robin Frijns zouden later opgeven.

Achter de Lamborghini gingen Michael Meadows-Raffaele Marciello in extremis nog naar de tweede plaats. Door deze uitslag komen vooraan vier duo’s weer bij elkaar in de titelstrijd, met name Riberas-Mies, Meadows-Marciello, Engelhart-Bortolotti en iets verder ook Vanthoor-Stevens.

You may also like
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series
In een notendop: DTM Trophy, ADAC GT, FFSA GT4, Alpine Europa Cup
Spa 24: de line-up van WRT
Spa 24: WRT onthult kleuren voor 72ste editie