Home > Rally > BRC > BRC: Omloop ’thuiswedstrijd voor diverse piloten

BRC: Omloop ’thuiswedstrijd voor diverse piloten

Straks start in en rond Roeselare de 59ste ConXion Omloop van Vlaanderen, de zevende manche van het Jobfixers Belgian Rally Championschip. Ook voor de deelnemers aan dit kampioenschap zit ‘de grote vakantie’ er nu definitief op. Enkele piloten van de streek blikken even vooruit.

De Omloop ligt Bert Coene wel

De EVO X wordt na een verdiende zomerstop weer van stal gehaald. Vandaag start de 59ste ConXion Omloop van Vlaanderen immers en dat is voor Bert Coene, die vorig jaar een knap resultaat neerzette, een echte thuisrally.

“Even goed doen als vorig jaar wordt moeilijk. Verleden jaar behaalden we een 7de plaats algemeen. Dat was een topprestatie voor ons. Dit jaar gaan we terug van start met de Mitsubishi in Groep N configuratie. Natuurlijk gaan we proberen om de eerste plaats in Groep N te behalen. Eindigen voor enkele piloten van de gr. A zou mooi zijn. We kregen het startnummer 23 op de deuren maar gaan toch proberen om een top 15 plaats te behalen,” aldus Bert.

Vader en zoon Cracco verdedigen de Jobfixers kleur

Ook voor Philip Cracco blijft de Omloop van Vlaanderen een speciale wedstrijd want hij is afkomstig van Roeselare en een rally in eigen streek heeft toch net iets meer.

“Het is ook al meer dan twee maanden geleden dat ik nog eens gereden heb met de Ford Fiesta R5. Daarom kijk ik zeker uit naar de start van de wedstrijd. Nee, zelf heb ik niet getest. Voor mij is dat niet nodig. Ik start met andere ambities dan Pieter-Jan Michiel. Ik wil me vooral amuseren en genieten.”

Pieter-Jan Michiel reed in augustus een voorbereidingswedstrijd in Staden om terug in het ritme te komen. “Pieter-Jan Michiel had in het begin van de wedstrijd remproblemen op de eerste twee klassementsproeven. Daarna moest hij achtervolgen. Dat is een beetje het beeld van zijn seizoen tot op heden. Telkens had hij een klein probleem in het begin van de wedstrijd, waardoor het resultaat meteen verkeken was. Als hij deze keer gespaard blijft van tegenslagen in het begin van de wedstrijd, dan is een resultaat zoals in Spa zeker mogelijk. Daar eindigde Pieter-Jan Michiel in de Top 5…”

De kleuren van JobFIXers worden enkel door vader en zoon Cracco verdedigd. Achiel Boxoen geeft forfait om het slot van het seizoen niet te hypothekeren. “In onze overeenkomst zat een bepaald aantal kilometers met de Fiesta R5, wedstrijden en testen samen. Ik wil zeker de Condroz Rally nog rijden, maar als ik start in Roeselare, zou ik over mijn contingent aan kilometers gaan. Vandaar dat ik forfait geef om zeker in Hoei te kunnen rijden. Ondertussen probeer ik een oplossing te vinden om de East Belgian Rally ook te kunnen rijden,” vertelt Achiel Boxoen, die vorig jaar knap vierde werd in Roeselare.

Eigen wedstrijd rijden en genieten van elke meter

Ook Robin Maes staat straks aan de start van de ConXion Omloop van Vlaanderen. Na een pauze van twee maanden kruipt ook hij terug achter het stuur van de Skoda Fabia R5. Voor de zakenman kwam de pauze ideaal want hij had het immers heel druk met de bouw van een nieuw pand voor MR Group.

“Maar in de zomermaanden heb ik ook wat kunnen werken aan mijn conditie!” aldus Robin die eerder dit jaar last had van een letsel na een ongeval en later nog af te rekenen kreeg met klierkoorts. “Nu zijn we klaar voor de Omloop van Vlaanderen, een wedstrijd die ik absoluut wou rijden. Ik ben immers opgegroeid hier in Roeselare, dus het is een beetje een thuiswedstrijd. Het seizoen is misschien wat minder gestart, maar ik kijk echt uit naar de komende wedstrijden.”

In deze thuisrally hoopt Robin op een top 5. Maar hij wil vooral zijn eigen wedstrijd rijden en genieten van iedere meter in de Fabia R5. “Ik kijk hoofdzakelijk uit naar de proef in Rumbeke die ik goed ken en naar de proef op de Zoning, waar ik mijn circuit ervaring kan aanspreken. De Omloop bracht me de laatste jaren echter geen geluk, vorig jaar brak de versnellingsbak. Als we zaterdagavond zonder brokken op het podium staan zal ik een tevreden man zijn.”

You may also like
BRC: KAMV onthult hoopvol het programma van de 61ste ConXioN Omloop van Vlaanderen
Spa Rally: eerste inschrijvingen binnen
BRC: Skoda en Bedoret voor titel
BRC: Jupsin met Dacia in Condroz