Home > Circuit > Indycar: Power klampt aan

Indycar: Power klampt aan

De Australiër Will Power won voor Penske in Madison nabij St-Louis de 500 mijlsrace. Het was binnen het Indycar kampioenschap de laatste ovaalrace van het seizoen.

Met zijn 35ste zege uit zijn carrière houdt Power zo zijn kampioenschapskansen open. De beide titelkandidaten, Scott Dixon (Chip Ganassi) en Alexander Rossi (Andretti Racing) hielden onderling een adembenemend duel voor de kampioenschapspunten.

Rossi koos hierbij voor een lager tempo en een brandstofbesparende stint, die hem met een stop minder aan de finish moest brengen. Dixon volgde het vastgelegde tankschema en moest weliswaar een inhaalrace maken maar had wel de beschikking over al zijn vermogen. Het werd uiteindelijk Rossi die de beste gok maakte en enkele tientallen meters voor Dixon over de lijn kwam in tweede positie.

Er blijven nu nog de het stratencircuit van Portland (volgend weekend al van 30 augustus tot 2 september!) en de finale op de baan van Sonoma over, in de laatste rechte lijn voor het kampioenschap. Scott Dixon blijft aan de leiding met 586 punten, voor Rossi met 542 punten en Power met 500 punten. Er zijn nog net iets meer dan 100 punten te verdienen.

(foto: indycar/verizon)

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken