Home > #Hoofdnieuws > WRC: Tänak wint, Neuville tweede in Duitsland

WRC: Tänak wint, Neuville tweede in Duitsland

Ott Tänak heeft de WRC Rally van Duitsland gewonnen. De Est haalde het in zijn Toyota voor Thierry Neuville en Esapekka Lappi. Neuville blijft uiteraard leider in het WK. Het is de vijfde zege van de Est in het WK, de derde dit seizoen.

De rally van Duitsland is op een echte thriller uitgedraaid, eentje zoals we ze dit seizoen in het WK rally wel vaker zien. De strijd om de zege was dan misschien wel over na de schuiver van Ogier tegen een rots, maar het gevecht van de drie titelpretendenten voor de punten was tot de laatste meter uiterst spannend. Sébastien Ogier vocht in zijn wat verwrongen stijl terug tot een vierde plaats en de volle pot van de Power Stage, Ott Tänak toonde met tweede plaats in de Powerstage en zijn zege dat ook hij wereldkampioen wil en kan worden en Thierry Neuville tot slot zette een moeilijke situatie onder grote druk recht en redt meer dan de meubelen in Duitsland.

Vandaag hebben we de veren van Sordo gemonteerd, iets zachter en dat maakt een wereld van verschil”, vertelde Nicolas Gilsoul aan Autosportwereld.be voor de Powerstage. “Want eerlijk, gisteren hadden we het echt moeilijk om er nog in te geloven, althans in een afloop als deze.”

Resultaat van dat alles, Neuville blijft WK-leider, maar de concurrentie zal het hem niet makkelijk maken. Als we de feiten in cijfers omzetten, dan leidt Neuville nu met 172 punten, Ogier telt 149 eenheden en Tänak 136. Dat met vier proeven te gaan en 120 punten te verdelen, wil zeggen dat we tot diep in het seizoen een titanenstrijd zullen zien! Opvallend de drie tenoren tellen ieder drie zeges en twee bijkomende podia, Neuville scoort het verschil dus in de wedstrijden waar hij niet voor de zege heeft kunnen vechten, een gegeven dat niet onbelangrijk is.

Lappi is in Duitsland dus derde geworden, voor Ogier en Suninen.

Wat de andere Belgen betreft, heeft Jourdan Serderidis met Fred Micclotte een mooie rally gereden, beloond met een 18de plaats. In WRC 2 won Jan Kopecky in een Skoda.

De volgende wedstrijd is de Rally van Turkije, van 13 tot en met 16 september.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender