Home > #Hoofdnieuws > WRC: Neuville schuift op naar twee

WRC: Neuville schuift op naar twee

De laatste dag van de WRC rally in Duitsland is met vuurwerk begonnen. Zowel Mads Ostberg, Dani Sordo als Jari-Matti Latvala hebben de strijd moeten staken en dat maakt dat vooraan Thierry Neuville nu de dichtste belager van leider Ott Tänak is.

Ik heb mijn ritme moeten aanpassen, want overal lagen bladeren en struiken”, dat was de commentaar van Ott Tänak aan de finish van de eerste proef op zondagochtend. Oorzaak van de chaos: Mads Ostberg en Dani Sordo waren van de baan gegaan, terwijl Latvala op de sukkel was met de versnellingsbak van zijn Toyota. Vooraan kon Tänak dus helemaal opgelucht ademhalen, terwijl Neuville een goede zaak doet, want hij schuift op naar twee, voor Lappi en Ogier. Met de powerstage nog voor de boeg, kan Neuville het puntenverlies op Tänak beperken en mogelijk Ogier een kleine tik geven.

De Powerstage start om 12u18.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender