Home > Circuit > TCR Benelux: vroegere topper uit het WTCC aan de start in Assen

TCR Benelux: vroegere topper uit het WTCC aan de start in Assen

Het seizoen 2018 van de TCR Benelux vliegt voorbij! Dit weekend vindt het meest competitieve sprintkampioenschap uit de Lage Landen in Nederland plaats, waarbij de vierde manche op het TT Circuit Assen wordt gereden. Deze voorlaatste ronde van het seizoen wordt georganiseerd in het kader van de zeer populaire Gamma Racing Days, een van de grootste Europese meetings waar zowel wagens, motors als karts centraal staan. Er valt dus te verwachten dat de tribunes goed gevuld zullen zijn.

De TCR Benelux heeft dit jaar al tal van grote namen weten te strikken. Een vroegere officiële piloot voor Seat uit het Wereldkampioenschap voor Toerwagens, Peter Terting, zal in Assen deelnemen aan deze manche. De 34-jarige Duitser, die de belangen van de Spaanse autofabrikant in 2005 en 2006 heeft verdedigd, zal plaatsnemen achter het stuur van de Hyundai i30 TCR #13 van Autodis Racing by Piro-Sports ter vervanging van zijn landgenoot Cedric Piro.

Na mijn deelname aan de 24 Uur van de Nürburgring in een officiële Hyundai, heb ik hard gewerkt om bij Autodis Racing by Piro-Sports te geraken“, legt Peter uit. “Het is altijd moeilijk om in volle seizoen te starten en ik heb slechts één enkele testdag met het team kunnen doorbrengen. Maar we zien wel hoe het weekend zal verlopen.

Na een stevige start van het seizoen, leidt Danny Kroes (Cupra León TCR #38 PCR Sport) op eigen bodem het kampioenschap. Net zoals in Zandvoort zal de jonge Nederlander thuis willen schitteren, zodat zijn tegenstander Maxime Potty (Vokswagen Golf GTI TCR #88 Comtoyou Racing) hem niet kan inhalen op het kampioenschap, aangezien de Belg slechts 15 punten achterstaat. Ook de derde man, Loris Cencetti (Honda Civic Type-R #14 Autodis Racing by THX), wiens overgang naar dit Japanse model in Hongarije goed is gelukt, moeten we in de gaten houden.

Maar het is achter deze drie jonge, ambitieuze talenten dat de echte race begint. Vierde in het voorlopige klassement en op 25 punten van Kroes, zit Julien Briché, die maar al te graag wil bewijzen dat zijn Peugeot 308 TCR #4 JSB Compétition geduchter is dan ooit. Het helse duo van de Hungaroring, Jean-Karl Vernay (Audi RS3 LMS #69 Leopard Lukoil Team) en Stefano Comini (Honda Civic Type-R #42 Autodis Racing by THX) zetten hun achtervolging in het kampioenschap verder. Marie Baus-Coppens (Cupra León TCR #21 JSB Compétition) blijft, wat haar betreft, zichzelf verbeteren.

Na de vrije oefensessies die op vrijdag worden gereden om 12.10 uur en om 14.40 uur, vangen de kwalificaties van de TCR Benelux aan op zaterdag om stipt 8.59 uur. De twee races van 23 minuten + 1 ronde vinden zaterdag plaats om 14.51 uur en zondag om 11.00 uur. De wedstrijden kunt u live volgen op het Youtube-kanaal van de TCR!

You may also like
Circuit: Gamma racing days in september
TCR Benelux: Gilles Magnus: “Op ons elan doorgaan”
TCR Benelux: thuismatch voor Maxime Potty
TCR: Maxime Potty: “Een podium dat goed is voor het moreel!”