Home > Circuit > TCR Europe: Maxime Potty aast op revanche

TCR Europe: Maxime Potty aast op revanche

Ik sta te popelen om terug te gaan racen, zelfs al is het maar een maand geleden sinds onze laatste wedstrijd!

Op enkele dagen voor de vijfde van zeven afspraken van het TCR Europe kan Maxime Potty zijn ongeduld moeilijk verbergen. “Ik wil zo snel mogelijk opnieuw plaatsnemen in mijn Volkswagen Golf GTI TCR”, bevestigt de Belgian VW Club-rijder. “Ik hield een bittere nasmaak over aan onze laatste meeting in Budapest. De regen verstoorde de kwalificaties en heeft eigenlijk ons ganse weekend geruïneerd. Tijdens de vrije trainingen op een droge piste waren we snel, maar de keuze die we maakten wat betreft de regenafstelling was volledig verkeerd zo bleek achteraf. En als je zo ver staat op de startgrid in een peloton dat dermate competitief is, dan is het zeer lastig om terug te knokken… De resultaten in Budapest tonen dan ook geenszins ons echte prestatieniveau!

Al sinds het begin van dit seizoen hebben zowel Maxime als het Comtoyou team niet het verhoopte succes gekend. “Onze twee podiums in Spa-Francorchamps bewijzen echter dat, als alles loopt zoals gepland, we kunnen strijden vooraan het veld”, erkent de Belgian VW Club-rijder. “En dat is precies wat ik wil doen bij de drie laatste afspraken. We maken nog steeds kans op de titel in TCR Benelux, waarvoor je punten kan scoren bij vijf van de zeven Europese meetings, en nu we de laatste seizoenshelft aansnijden, ben ik nog steeds enorm gemotiveerd.

Op 18 en 19 augustus zal het TT Circuit in het Nederlandse Assen het strijdtoneel vormen voor de vijfde afspraak van het seizoen 2018. “Ik hou echt van dat tracé!”, vertelt Maxime enthousiast. “Telkens ik hier racete met TCR Benelux in 2016 en 2017, kwam ik zeer competitief voor de dag en er is geen reden waarom dat dit jaar anders zou zijn. We kunnen bovendien profiteren van een testdag op vrijdag. Ik ben zeer blij om opnieuw met Kurt Mollekens te kunnen werken als ingenieur om samen met mij de afstellingen van mijn Volkswagen Golf GTI TCR te bepalen. In Spa hebben we zeer goed kunnen samenwerken en de verstandhouding was excellent. Ik hoop dat we ook naar het einde van het seizoen kunnen rekenen op meer stabiliteit. Vanzelfsprekend blijft ook Jean-François Hemroulle aan als coach en, met het ganse Comtoyou Racing team, azen we op revanche. Er zijn nog drie meetings, en zes races, te betwisten. We mikken op de podiums en, indien mogelijk, ergens een zege!

Zaterdag om 9.00u zal de kwalificatiesessie de startgrid bepalen voor de twee wedstrijden (met de omgekeerde Top 10 voor de tweede race). De eerste confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag om 15.00u en de tweede op zondag om 10.50u! Een live-uitzending is voorzien op www.tcr-series.tv en op de Facebook-pagina van TCR Europe.

You may also like
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
GT Open Spa: het nevenprogramma door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de namiddag door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de voormiddag door de lens van Joachim Cieters