Home > #Hoofdnieuws > WRC: Tänak eerste leider in Duitsland

WRC: Tänak eerste leider in Duitsland

In St Wendel is de negende manche van het WK Rally gestart. De rally van Duitsland is een zuivere asfaltwedstrijd, waardoor de startorde niet van belang is.

Concreet betekent het, dat Thierry Neuville, Sébastien Ogier en Ott Tänak een directe strijd voor de zege en de wereldtitel zullen uitvechten. In het centrum van St Wendel startte de Est Ott Tänak alvast het snelst en smeerde Ogier één en Neuville twee seconden aan: peanuts, maar in een topstrijd als het WK rally steeds van belang.

Goed een uur voor de start van de wedstrijd oogde Neuville nog zeer ontspannen, hij was de laatste van de toppers die de fanzone voor de handtekeningensessie verliet. Ogier was zowat de eerste die zich uit de voeten maakte, een beetje trouw aan zijn imago van gesloten, lees moeilijke jongen. Neuville en zijn corijder Nicolas Gilsoul vrezen echter niet alleen de Franse vijfvoudige wereldkampioen, ze gaven na de handtekeningensessie ook aan dat de Est Ott Tänak een bedreiging in de WK-strijd kan worden. “Hij kende wat pech en zijn auto is misschien iets minder betrouwbaar dan de onze, maar hij heeft misschien wel het snelste materiaal van het lot.”

De proef zelf dan gaf Neuville en Gilsoul gelijk: Tänak was de snelste en Ogier en Neuville kregen respectievelijk één en twee seconden aangesmeerd. Thierry Neuville was duidelijk na de proef: “Het geeft niet. Ik wist dat ik iets minder grip zou hebben hier op de ‘parking’ van de eerste proef (amper 2 kilometer) en mijn banden waren aan het oververhitten. Ik kijk echter uit naar morgen, zeker met de duizenden Belgische fans, al zal het geen makkelijke opdracht worden. Ik wil natuurlijk heel wat punten in het kampioenschap scoren.

Tänak won voor Rovanperra, Sordo, Kopecky en Ogier.

Morgen staan er 6 proeven op het menu, goed voor 105 kilometer tegen de chrono.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender