Home > #Hoofdnieuws > Heet van de naald: Alonso stopt in de Formule 1

Heet van de naald: Alonso stopt in de Formule 1

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Mclaren heeft vandaag bevestigd dat Fernando Alonso (voorlopig) stopt in de Formule 1. De 37-jarige Spanjaard heeft er 17 seizoenen opzitten in de koningsklasse met 32 overwinningen, 22 poleposities en 97 podiums als aardig resultaat op zijn palmares. In 2005 en 2006 werd hij wereldkampioen, in 2010, 2012 en 2013 werd hij vicewereldkampioen.

Alonso startte zijn carrière bij Minardi, reed vervolgens voor Renault en Mclaren, stapte over naar Ferrari en eindigt nu dus bij McLaren.

Wat Alonso in 2019 gaat doen is nog niet bekend, al blijft hij tot Le Mans 2019 actief bij Toyota in het FIA WEC en is een mogelijke overstap naar de Indy niet onmogelijk. Alonso droomt immers nog steeds van de Drievuldigheid, met name F1-wereldkampioen worden, 24h van Le Mans winnen en de Indy 500 op zijn naam schrijven. Dat laatste is vooralsnog niet gelukt.

[/et_pb_text][et_pb_code _builder_version=”3.0.105″ text_orientation=”center”]<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”nl”><p lang=”en” dir=”ltr”>Dear F1 ….. <a href=”https://t.co/G9ZzdMwgMn”>pic.twitter.com/G9ZzdMwgMn</a></p>&mdash; Fernando Alonso (@alo_oficial) <a href=”https://twitter.com/alo_oficial/status/1029382931830202368?ref_src=twsrc%5Etfw”>14 augustus 2018</a></blockquote><!– [et_pb_line_break_holder] –><script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script><!– [et_pb_line_break_holder] –>[/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?