Home > Circuit > Zolder 24: PK Carsport vecht tot het einde

Zolder 24: PK Carsport vecht tot het einde

De 24 Uur van Zolder was aan zijn 41ste uitgave toe en het werd een geslaagde editie. Zowel de PK Carsport Porsche 991 GT3 Cup van Frank Belien-Anthony Kumpen-Tom Boonen-Bert Longin- Christophe Belien-Pedro Bonnet als de Heinz POWERKIT by Wolf Racing WOLF TORNADO van Ivan Bellarosa-Anthony Kumpen-Tom Boonen-Bert Longin-Guglielmo Belotti haalden na een harde race de finish, met een mooie vijfde plaats voor de Duitse GT in Belcar 1 en een zeer knappe tweede plaats in de categorie Belcar 2 voor de Italiaanse open bolide als resultaat. Maar niet alleen sportief werd het evenement een voltreffer, ook extra sportief zien we dat de 24 Uur van Zolder een echte klassieker is, die heel wat fans, liefhebbers en bedrijven meer en meer aanspreekt.

Donderdag was het tijd voor de chronoritten en kwalificaties, maar zoals geweten is de 24 Uur van Zolder geen wedstrijd die als een sprint kan benaderd worden. Zowel het team van de Porsche als van de Wolf, bereidden zich intensief op de wedstrijd zelf voor, zonder risico’s, zonder sprintset-up of andere bijzondere ingrepen. Neen, met meer dan 3.200 kilometer aan een gemiddelde snelheid van bijna 140 km/u voor de boeg, was een degelijke raceset-up het belangrijkste.

In de aanvang van de wedstrijd, zagen we de Wolf heel even tijd verliezen, maar na goed 50 ronden nestelde de Italiaanse auto zich vooraan het klassement. Ondertussen had ook Tom Boonen een prima start genomen en dat in de Porsche 991 die eerder dit seizoen nog won in Spa tijdens de tweede Belcar race van het seizoen.

De Wolf Tornado zou enkel afgeremd worden door een probleem met de voorophanging en reed naar een tweede plaats in de Belcar 2 en een vierde positie in het algemene klassement. De Porsche kende iets meer oponthoud, maar het team toonde de ware fighting spirit van PK Carsport en kwam alsnog thuis op de vijfde plaats in de categorie. Twee wagens aan de start, twee wagens vooraan, op het podium en op een ereplaats, missie volbracht voor het team, dat zonder wat pech, nog op meer aanspraak had kunnen maken.

Bert Longin: “Ik heb een geweldige editie beleefd, zowel sportief als naast de piste. Uiteraard wil je als sportman winnen, dat zat er deze editie niet in, maar we hebben wel bijgedragen tot het sportieve gevecht en zijn strijdend aan de finish gekomen. Mijn felicitaties voor de technische crew van de Porsche en de Wolf, zij hebben ook een aanzienlijke inbreng in dit resultaat. Ik denk te mogen stellen dat we met de 24 Uur van Zolder zeker op de goede weg zitten.

Bart Bosmans (CEO Norking): “Ik beaam wat Bert zegt, met wat geluk hadden de jongens hoger kunnen eindigen, want aan de inzet en de kwaliteit van het werk lag het niet. Nu dat zal dan voor volgend seizoen zijn! Naast de piste zien wij een toenemende interesse voor de race en ook wij als bedrijf kijken positief op de voorbije editie terug!

Tom Boonen: “Dit is mijn eerste finish in de 24 uur van Zolder, uiteraard is dat op zich al een prestatie en het geeft me alleen nog meer het gevoelen dat ik verder wil!

Frank Beliën: “Als ‘gezin’ dit avontuur, menselijk en sportief tot een goed einde brengen, is fantastisch, ik geniet hier echt van!

Afspraak tijdens het laatste weekend van september voor de volgende Belcar race!

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
BRC Haspengouw: stemmen voor de start