Home > Historic > Marathon de la Route: de vertreksteden en etappesteden zijn gekend

Marathon de la Route: de vertreksteden en etappesteden zijn gekend

Enkele weken geleden maakte Trajectoire bekend dat ze een Marathon de la Route van een ander genre op poten zouden zetten in 2019. Het evenement gaat over vier dagen, van zaterdag 8 tot dinsdag 11 juni, wordt voornamelijk op Frans grondgebied georganiseerd en wil openstaan voor een breder publiek, vooral dan voor de inwoners van Frankrijk. Frankrijk is een prachtig land, maar ook een groot land! Er moesten dus oplossingen gevonden worden die niemand zouden uitsluiten…

Als het daadwerkelijke vertrek van deze Marathon de la Route 2019 gegeven wordt vanaf de Franse stad Nancy, dan kan het principe van de vertreksteden ervoor zorgen dat deelnemers van diverse horizonten, samenkomen in de oostelijke regio”, legt organisator Jean-François Devillers, uit. “Vanaf de zaterdagochtend kunnen teams zich zo op weg zetten vanuit Spa en Franssprekend België, vanaf Kortrijk in Vlaanderen, Reims en Lyon. De grote hergroepering zal dan plaatsvinden rond de middag, in de buurt van Nancy.” En van daaruit zal een proloog toelaten de startvolgorde vast te stellen van de rally. “Daarna wordt er koers gezet naar de binnenstad van Nancy en worden de wagens in vol ornaat tentoongesteld, gevolgd door de start van de rally in het begin van de namiddag”, vervolgt Jean-François Devillers.

Een andere belangrijke nieuwigheid in de Marathon de la Route, vergeleken met de afgelopen twee edities van Luik-Rome-Luik, is dat de eerste etappe afziet van een nacht door te rijden maar zal eindigen rondom één uur ’s nachts. Buiten het plezier om ’s nachts te rijden, laat dit ook toe om het verkeer te vermijden. Maar het zou diegenen die niet de hele nacht achter het stuur of de instrumenten willen zitten, moeten geruststellen.

Met de bevestiging van de etappe-steden en de hotels die door de organisatie worden voorzien, kan Jean-François Devillers nu een tipje van de sluier oplichten van het prestigieuze (hoe kan het anders) verloop van deze Marathon de la Route 2019. “Na het verlaten van Nancy, zetten we koers naar Besançon, dicht bij de Zwitserse grens”, herneemt de organisator. “Daarna gaat het naar Grenoble aan de voet van de bergen, Vals-les-Bains, in het hart van de Ardèche, om aan te komen bij Hospices de Beaune, de beroemde stad in de Bourgogne. Het is een programma dat vele deelnemers zou moeten bevallen gezien de regio’s die worden doorkruist…

De verantwoordelijke voor het parcours, Joseph Lambert, heeft de trajecten al vastgelegd en is op dit moment ter plaatse om het roadbook uit te tekenen. Vanaf zijn terugkeer, in de komende dagen, zullen bijkomende inlichtingen worden vrijgegeven, kwestie van dan al de hoogtepunten te markeren van deze veelbelovende Marathon de la Route 2019…

You may also like
In een notendop: DTM, Nascar en historic
Marathon de la Route: Decremer-Albert in de sprint in Beaune!
Marathon de la route: Blaise-Lienne (Porsche 911) leiders in de nacht
Marathon de la route: Blaise-Lienne (Porsche 911) vooraan in Grenoble