Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: De stem van Zolder, Guy Geurts

Zolder 24: De stem van Zolder, Guy Geurts

Al 25 jaar lang klinkt de immer enthousiaste stem van Guy Geurts door de boxen van het circuit Zolder tijdens de 24 Uur. Hij updatet de circuitbezoekers met passie over de racegebeurtenissen van zowel de nevenkoersen als van de hoofdraces. Velen zijn fan van de stem van Zolder, maar wie is Guy Geurts nu eigenlijk?

Het begon als een kinderdroom, autosport is me met de paplepel ingegoten”, opent Guy. “Ik luisterde altijd naar de speakers als ik een race bijwoonde. Dan vertelde ik aan mijn ouders wat er gebeurd was en keken ze me vol verbazing aan. ‘Hoe weet je dat?’ vroegen ze, waarop ik antwoordde ‘dat heeft de speaker net omgeroepen!’. Vanaf dan wist ik al dat ik speaker wilde worden.” 

Manusje van alles

In het dagelijkse leven is Guy opvoeder in een internaat, maar 35 tot 40 weekends per jaar bevindt hij zich op verschillende circuits, zo was hij ook te horen tijdens de 24 Uur van Spa. Naast wedstrijden becommentariëren is Guy ook vaak de press officer van dienst.

Hij is een manusje van alles, en dat bewijst hij door ook andere disciplines zoals rallycross gedetailleerd te verslaan. “Het moeilijkste is om op de hoogte te zijn van de verschillende disciplines, maar doorheen de jaren werd dat veel gemakkelijker en luxueuzer. Sociale media en de verbeterde livetiming helpen me enorm. Vroeger moest ik zelf in de pauzes rondlopen om te achterhalen waar er problemen waren en de timing liep een ronde achter omdat die manueel werd bijgehouden…

24 Uur van Zolder

Met een equipe van drie Nederlandstalige speakers en een Franstalige blijven de toeschouwers dit weekend op de hoogte van de race. Ook na 25 jaar geniet Guy nog even veel van de 24 Uur. “Een tijd geleden was er een stroompanne in Zolder”, vertelt Guy over zijn meest memorabele moment in Zolder, “Enkel de speaker en de livetiming werkten nog. Het hele circuit was donker en uiteindelijk volgde de rode vlag. Die editie zal me altijd bijblijven.

Foto © Jens Mommens

You may also like
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen