Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Porsche op weg naar nieuwe zege?

Zolder 24: Porsche op weg naar nieuwe zege?

Porsche lijkt op weg naar een nieuwe overwinning in de 24 Uur van Zolder. De Wolf Tornado met op dit moment Bert Longin achter het stuur lijkt de enige uitdager van de Duitse bolides.

Xavier Stevens rijdt met de Independent Motorsport Porsche #8 aan de leiding en heeft vijf ronden voorsprong op de Belgium Racing Porsche #99 van Louis Machiels. De No Speed Limit Porsche #991 van Jos Menten volgt als derde, maar die podiumplek wordt bedreigd door de Wolf van Longin.

Die laatste heeft een achterstand van tien ronden op de leidende Porsche en rijdt tot vijf seconden per ronde sneller. Dat lukt uiteraard niet elke ronde, waardoor het afwachten blijft of de Wolf op pure snelheid nog kan terugkeren. De achterstand blijft namelijk stabiel.

Fran├žois Bouillon is met de Aqua Protect Norma #1 opnieuw opgeklommen naar de vijfde plek. Net buiten de top-5 vinden we de Porsche van onder meer Steve Vanbellingen terug. De Norma #2 van DVB Racing is ondanks de eerdere problemen toch opnieuw op de baan gekomen, maar speelt net als de #111 van Deldiche Racing geen rol van betekenis meer.

Ondertussen zijn er opnieuw problemen op de PK Carsport Porsche #24 van Pedro Bonnet, die in elfde positie is stilgevallen bovenop de Sacramentsheuvel. Dat gebeurde na een aanrijding met de Saker #123 van Michael Roskam in de chicane.

Nevenklassen

Jean-Luc Behets gaat met de Mercedes #30 van SRT aan de leiding in Belcar 3, met een voorsprong van goed zes ronden op de Porsche Cayman GT4 #11. Bernd Kuper voert met de #211 Hofor BMW Belcar 4 aan en in Belcar 5 is de leiding in handen van de AR Performance BMW van Nicolas Hermans.

You may also like
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: team Derdaele compleet
Zolder 24: winst voor Krafft Norma, Longin evenaart record