Home > Rally > Divers > Przygonski en Colsoul snelst in proloog Baja Hongarije

Przygonski en Colsoul snelst in proloog Baja Hongarije

In Hongarije is er dit weekend het vervolg van de FIA World Cup Cross Country Rally met hun nationale “baja”.

De Pool Jakub Przygonski, die wordt bijgestaan door onze landgenoot Tom Colsoul op de MINI John Cooper Works, wonnen op vrijdag de proloog. OVer de korte rit van 11 km waren ze sneller dan hun belangrijkste concurrent, de Tsjech Martin Prokop (Ford F-150) en Dakar vedette Nani Roma (MINI John Cooper Works). Ook het Belgische Overdrive Racing zet er twee Toyota Hilux in. Xavi Pons eindigde als beste Overdrive rijder op de vierde positie.

Vandaag zaterdag worden er twee lussen van 219 km gereden en de finish is er al vanavond. Tengevolge zwaar weer werd de finish van de tweede etappe al verplaatst, maar de rally zelf kan gewoon doorgaan.

(foto: hungarianbaja.com)

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan