Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Drie vragen aan Anthony Kumpen

Zolder 24: Drie vragen aan Anthony Kumpen

Anthony Kumpen won al zes keer in zijn carrière de 24 Uur van Zolder. Slechts een man evenaarde die prestatie: Marc Goossens met eveneens zes overwinningen op zijn naam. Dit jaar zet Kumpen dubbel in op winst in de 24 Uur. Met de #240 Wolf Tornado die hij deelt met fabriekspiloot Ivan Bellarosa, Tom Boonen, Bert Longin en Guglielmo Belotti en met de #24 PK Porsche 911 samen met Frank Belien, Bert Longin, Christophe Belien, Tom Boonen en Pedro Bonnet. Wij stelden hem drie vragen voor de aanvang van de etmaalrace.

Met welke wagen rijd je naar de overwinning?

Voor beide wagens ligt een strategisch plan klaar. Het is uiteraard de bedoeling om met een ervan te winnen. De welke dat wordt, hangt af van de raceomstandigheden. Natuurlijk finish ik graag met beide wagens zo hoog mogelijk. De Wolf lijkt op papier sterker, maar het is een lange race en dat is iets typisch voor een GT. Een Porsche kan dus zeker winnen. Dat de afgelopen vijf jaar slechts een keer een prototype won, bewijst dat!”

Hoe belangrijk is je eigen record verbeteren?

“De prioriteit is om te winnen. Als dat betekent dat ik mijn record daarmee verbeter, ben ik natuurlijk gefocust daarop! Een tweede plaats is even goed als uitvallen in mijn ogen, daarvoor rijden we dus niet.”

Voel je extra druk omdat Marc Goossens even goed zijn zevende overwinning kan behalen?

“Ik kan enkel naar mezelf kijken natuurlijk en ik rijd om te winnen. Het is ook al enkele jaren geleden dat mijn team als eerste over de meet kwam… Tijd om daar verandering in te brengen!”

You may also like
De eindejaarsround-up: Pedro Bonnet
De eindejaarsround-up: Bert Longin
Longin en BV’s halen 2.485 euro op voor Rode Neuzen Dag
PK Carsport wil maximaal scoren