Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: 30ste editie voor Erik Bruynoghe

Zolder 24: 30ste editie voor Erik Bruynoghe

Dit jaar komt Erik Bruynoghe met de BMW M4 GT4 van MSE Motorsport aan de start van de 24 uur van Zolder in de belcar 3. Voor Bruynoghe zal deze editie van de 24 uur van Zolder nog net iets specialer zijn dan andere jaren. De Limburger zit aan zijn 30ste  deelname, een jubileum dus. Bruynoghe maakte zowat alles mee op Zolder in die 30 jaar, waarin hij ook eenmaal de hoogste trede op het podium mocht betreden.

In die dertig jaar stapelde Bruynoghe heel wat mooie herinneringen op, maar welke is voor hem nu zelf de mooiste? “Dat is heel moeilijk te zeggen. Ik heb zoveel mooie momenten meegemaakt dat ik er niet echt één kan uitpikken. Als ik dan toch moet kiezen, dan ga ik toch voor de jaren bij AD Sport samen met Koen en Kris Wauters.”

Het palmares van Bruynoghe is ondertussen goed gevuld op Zolder, zelf denkt hij niet dat er nog iets ontbreekt. “Je wil natuurlijk altijd winnen, ander ben je geen echte piloot, maar ik heb eigenlijk alles meegemaakt hier tijdens de 24 uur van Zolder, in positieve en negatieve zin. Ik zeg vaak van mezelf dat ik de Poulidor van Zolder ben met al mijn tweede plaatsen, maar ik heb toch het geluk gehad om eens te kunnen winnen, en als Limburger blijft dat toch een speciaal moment voor mij.” Die overwinning dateert alweer van 1996, toen hij in de Porsche 911 RSR aan de zijde stond van Kurt Dujardin en Vincent Dupont. “Die overwinning had ik zelf niet verwacht op zo een jonge leeftijd. Ik ben Vincent en Kurt nog altijd heel dankbaar voor hun steun en begeleiding in die tijd.”

Als we met Bruynoghe nog kort even vooruitblikken naar komend weekend, dan zijn de verwachtingen hoog. “Ik geloof heel hard in het concept van de GT4, het is een zeer gevarieerd deelnemersveld waar ik alle vertrouwen heb in een goed resultaat.” Ook voor de eindoverwinning hoeft Bruynoghe niet lang na te denken. “Ik zeg sowieso dat er een prototype gaat winnen. Vroeger hoorde je zeggen dat de GT’s vaak wonnen dankzij hun betrouwbaarheid, maar de laatste jaren hebben de prototypes bewezen zeker even betrouwbaar te zijn.”

You may also like
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: team Derdaele compleet
Zolder 24: winst voor Krafft Norma, Longin evenaart record