Home > Circuit > Zolder 24: de strijd in Belcar 4 en 5 – Ayrton en Yannick Redant

Zolder 24: de strijd in Belcar 4 en 5 – Ayrton en Yannick Redant

De 24 Uur van Zolder, dat is niet enkel de strijd tussen de dikke Porsche 911 en de prototypes. Het is ook een mooi veld toerwagens in de Belcar 4 en Belcar 5, twee klassen die Autosportwereld.be niet vergeet. De broers Ayrton en Yannick Redant komen voor de tweede maal aan de start van de  24 uur van Zolder nadat ze vorig jaar  meteen de overwinning behaalden in de Belcar 5. 

De zonen van Bert Redant zijn al vanaf hun twaalfde bezig met racen in het karting. Sinds vorig jaar kwam daar ook de Belcar bij en dit jaar nemen ze ook deel aan de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup. Nu staan ze aan de start van hun tweede 24 uur van Zolder met de BMW 325i van QSR Racing School. Samen met teamgenoten Joël Uylenbroeck, Luc Janssens en Johnny De Breucker hopen ze dit jaar evengoed te kunnen doen als vorig jaar. “Onze eerste deelname was meteen een succes met een mooie overwinning, iets wat we dit jaar graag zouden herhalen. We moeten er wel rekening mee houden dat er dit jaar meer concurrentie is, maar we gaan opnieuw vol voor de winst in de Belcar 5,” aldus Ayrton.

De Belcar 5 bestaat dit jaar uit allemaal gelijke BMW’s 325i, iets wat de broers toejuichen. “Het komt nu bijna volledig aan op de rijder, wat misschien wel in ons voordeel speelt,” grapt Ayrton. “We kunnen enkel het verschil maken in bandenkeuze doordat er maar één cupklasse is, voor de rest is het aan ons”,vult Yannick aan.

Beide broers hopen de komende jaren zoveel mogelijk te kunnen rijden. “Zo kunnen we de nodige ervaring opdoen,” legt Ayrton uit. “Ooit hoop ik dan te kunnen deelnemen in de GT3 of GT4.” Ook Yannick deelt dezelfde ambities, maar voor nu ligt de focus op de 24 uur van Zolder.

“Van kleins af aan komen we al kijken naar de wedstrijden hier, om hier nu zelf te kunnen meerijden is gewoon geweldig, de 24 uur van zolder blijft een unieke belevenis voor ons,” aldus Yannick. Ook voor Ayrton blijft dit weekend speciaal. “Het is het weekend van het jaar voor ons. Met de Fiesta Cup komen we ook op andere mooie circuits, maar Zolder heeft nog net dat tikkeltje meer.”

 

Eerdere artikels van de strijd in Belcar 4 en 5 kan je hier vinden

 

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
24H Series: Red Ant Racing kiest voor Europese kalender