Home > #Hoofdnieuws > Dag twee, en daar is Kristoffersson weer!

Dag twee, en daar is Kristoffersson weer!

In het Canadese Trois Rivières werd vandaag de tweede dag van het WK Rallycross afgewerkt. Op dag één van deze zevende manche leek het erop dat de Peugeot- of Audi-rijders erin zouden slagen Johan Kristoffersson met zijn VW Polo van een nieuwe overwinning te houden. Kristoffersson was immers in de achtergrond verzeild geraakt met slechts een negende positie na twee heats.

Maar nadat de Fransman Sébastien Loeb met zijn Peugeot 208 tweemaal naar reekswinst reed was het de Zweed Kristoffersson die op zondag het commando overnam. Sterker zelfs, na twee besttijden topte de regerend wereldkampioen en ook huidig leider de tabellen na vier reeksen. Kristoffersson ging door op zijn elan en won zijn halve finale voor zijn landgenoot Mattias Ekström, onderweg met de Audi S1. Na het Zweedse duo werd de Noor Petter Solberg derde om zo het laatste finaleplaatsje te bemachtigen. In de andere halve finale stonden de Peugeot-rijders Loeb en Timmy Hansen op de eerste rij, maar het was de Noor Andreas Bakkerud (Audi) die vanop rij twee naar de leiding reed. Even later begaf echter de ophanging waarna beide Peugeot-rijders het commando opnieuw overnamen met Hansen als leider. Timmy Hansen won de halve finale terwijl na hem Loeb spon met de Peugeot. De Let Janis Baumanis werd nog tweede voor Loeb. Het zestal Kristoffersson, Hansen, Ekström, Baumanis, Solberg en Loeb ging dus naar de finale waar Kristoffersson opnieuw resoluut het heft in handen nam. Na hem waren het uiteindelijk Timmy Hansen (tweede) en Sébastien Loeb (derde) die het podium volledig maakten. Ekström werd vierde voor Solberg en Baumanis. Voor die laatste was het zijn eerste finale van dit jaar. Kristoffersson telt nu een enorme voorsprong van liefst 45 punten op Loeb en Hansen.

RX2 : De Ridder knap tweede
In RX2 werd onze landgenoot knap tweede na zijn Zweedse teamgenoot bij OMSE, Oliver Eriksson. De Ridder werd ook tweede na de optelling van de vier heats èn finishte tweede in zijn halve finale terwijl Eriksson telkens won. In de titelstrijd loopt Eriksson vijf puntjes uit wat zijn voorsprong  op 11 punten brengt met nog twee wedstrijden in RX2 te gaan.

In Americas Rallycross was het Conner Martell die in Canada ronde twee en drie van ARX2 won. In ARX was het Scott Speed die won voor Tanner Foust, beiden waren onderweg met een VW Beetle van Andretti Racing. Ken Block werd derde met de Ford Focus.

(foto FIAWorldRallycross.com)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium