Home > #Hoofdnieuws > Vijfde ronde BK Rallycross met winst voor Bex, Vanhove en Otzer

Vijfde ronde BK Rallycross met winst voor Bex, Vanhove en Otzer

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen werd vandaag de vijfde manche van het Belgisch Kampioenschap rallycross afgewerkt. Naast het BK telden de vergaarde punten ook mee voor de BelNed-cup, een cup waarvoor de punten behaald op het Duivelsbergcircuit en het Eurocircuit in rekening kunnen worden gebracht.

In afwezigheid van Supercars zijn het de Supernationals plus 2000cc die als de “koninginneklasse” worden bekeken op nationaal vlak. Maar ook die klasse lijkt in aantal te dalen met voor deze ronde dertien geklasseerde wagens. Het waren Volvo-rijders Luc Maris en Kristof Bex die de lakens uitdeelden. Maris behaalde twee besttijden in de reeksen tegenover eentje voor Bex. Maar in de finale snelde Bex weg waarna hij met een mooie voorsprong op Maris de zege behaalde. Steve Volders werd derde met de Ford Fiesta.

Super1600 staat tegenwoordig garant voor erg spannende reeksen en dito finales. Dat was ditmaal niet anders met Yves Teelen die met de Peugeot 208 twee van de drie reeksen wist te winnen terwijl Steve Otzer eenmaal de snelste was. Ook Pascal Roumans en Davy Van Den Branden zaten nooit ver van voornoemd duo. Uiteindelijk was het Otzer die met zijn Citroen Saxo vrijwel onbedreigd naar de overwinning reed, zijn vierde van het seizoen reeds. Na hem kon Davy Van Den Branden vanop de laatste rij naar de tweede plek snellen, Dennis Remans (Ford Fiesta) werd derde. Met vier overwinningen en één tweede plek is Otzer meteen ook de nieuwe Belgische kampioen in deze klasse!

De klasse Supernationals onder 2000cc was het drukst bevolkt. Met meer dan 20 geklasseerden kwam er een Q-finale aan te pas. Die werd gewonnen door de Nederlander Peter van de Wege. Die stootte vanuit de halve finales ook nog eens door naar de finale om uiteindelijk als derde op het podium te belanden met de Toyota Yaris. Helemaal vooraan duelleerden de BMW-rijders Martijn Vanhove en Kurt Lambers om de winst waarbij uiteindelijk Vanhove het laken naar zich toe trok.

Zondag 9 september is er de volgende wedstrijd voor het BK, opnieuw op het Duivelsbergcircuit.

(foto’s J Dingenen)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”on” gallery_ids=”24175,24181,24169,24170,24171,24172,24173,24174,24176,24177,24178,24179,24180,24165″ fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BK RX: Een C2 voor Steve Otzer
BK RX: Maasmechelen sluit het seizoen af
BK RX: Een geslaagde tweedaagse
BK RX: BK Rallycross was te gast in Valkenswaard