Home > #Hoofdnieuws > WRC: Tänak oppermachtig naar winst in Finland!

WRC: Tänak oppermachtig naar winst in Finland!

In Finland heeft Ott Tänak zijn tweede WK-zege van het seizoen behaald. De Toyota-rijder was oppermachtig op de snelle gravelwegen in het Noorden van Europa en pakte bovendien de volle buit door ook de Powerstage te winnen.

Winst dus voor Tänak en achter de Est werd Mads Ostberg knap tweede, een opluchting voor Citroën en Jari-Matti Latvala maakte het succes van Toyota compleet met een derde stek, voor Haydon Paddon in de eerste van de Hyundai. Thierry Neuville werd negende.

Thierry Neuville: “We wisten dat het een moeilijk weekend voor ons zou worden en we moesten letterlijk heel het weekend bijna als eerste onderweg, een aanzienlijk nadeel hier. Ogier had dan nog het voordeel dat hij dankzij zijn teamgenoten wat plaatsen kon goedmaken en meer achteraan mocht starten.

Ford speelde het spel strategisch of moeten we zeggen weinig sportief? Teemu Suninen moest in de laatste proef een tijdstraf pakken om opzettelijk achter Ogier te eindigen, iets wat niet meteen veel met sport te maken heeft… Eerder moest ook Elfyn Evans al opzij voor de teamleider.

Hoe dan ook Ogier werd dus vijfde en Neuville negende, maar onze landgenoot pakte wel nog 2 punten in de Powerstage, tegen geen voor Ogier. Resultaat van dat alles, Ogier komt op 21 punten van Neuville, terwijl Tänak nu 46 punten minder telt dan de WK-leider. Afspraak drie weken in Duitsland.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender