Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Sterke opmars Dries Vanthoor niet beloond met ereplaats

Total Spa 24: Sterke opmars Dries Vanthoor niet beloond met ereplaats

  • Een verstandige en sterke inhaalrace van Audi Sport-rijder Vanthoor en zijn teamgenoten Christopher Mies en Alex Riberas in de kiem gesmoord door zeldzaam technisch probleem
  • Titel in de Blancpain Endurance Cup blijft mogelijk, finale vindt plaats in Barcelona van 28 tot 30 september

Het was zo mooi begonnen, het weekend van Dries Vanthoor tijdens de 70ste editie van de legendarische Total 24 Hours of Spa, niet alleen een van de hoogtepunten op de Belgische autosportkalender maar ook de belangrijkste wedstrijd van de Blancpain GT Series én de Intercontinental GT Challenge. Een overtuigende prestatie tijdens de traditionele Super Pole op vrijdagavond werd niet beloond met de pole positie, aangezien de Audi R8 LMS van de jonge Limburger werd bestraft vanwege een technische onregelmatigheid. Vanthoor stond dus voor een inhaalwedstrijd in de grootste GT-race ter wereld.

Dries Vanthoor excelleert al het hele seizoen aan het stuur van zijn Audi R8 LMS. Het bewijs kwam er nogmaals tijdens de reguliere kwalificatiesessie voor de 24 Uur van Spa op donderdagavond, waarin de Belg de snelste rondetijd van het uiterst competitieve deelnemersveld op de tabellen toverde. Op de koop toe overtuigde hij een dag later ook iedereen van zijn talent tijdens de spectaculaire Super Pole. “Ik was natuurlijk erg trots op die pole positie, maar jammer genoeg kregen mijn teamgenoten en ik op zaterdagmiddag te horen dat we door een technische onregelmatigheid vanop de negentiende startplek aan de race moesten beginnen. Bovendien dienden we ook meteen een stop & go van drie minuten uit te zitten. In een dergelijk deelnemersveld is dat natuurlijk geen cadeau, want we strijden hier voor elke seconde.”

Het team van de Audi R8 LMS #1 van W Racing Team liet de moed echter niet zakken en begon op zaterdag 16.30 uur aan een enorme uitdaging: meer dan een ronde van het circuit van Francorchamps dichtrijden op de beste GT-rijders ter wereld. Dries Vanthoor, Christopher Mies en Alex Riberas openden meteen pijlsnel, maakten geen fouten en konden de leiders op zondagochtend zelfs voorzichtig onder druk zetten.

Dries Vanthoor: “Onze Audi R8 LMS GT3 is een toonbeeld van betrouwbaarheid, maar in een zware en slopende wedstrijd als de 24 Uur van Spa heb je nu eenmaal nooit helemaal de garantie om uit de problemen te blijven. We waren opgeklommen naar de achtste positie en hoopten op een kans om opnieuw in dezelfde ronde te komen van de leiders, toen een motorprobleem een einde maakte aan onze missie. Ik ben vooral ontgoocheld voor de teamleden, die een volledige week alles gegeven hebben om ons in de beste omstandigheden aan de start te brengen. Ik wil uiteraard niet alleen hen, maar ook de Belgian Audi Club, mijn familie en vrienden bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun tijdens deze intensieve week. Het is mijn job om alweer vooruit te kijken: geen tijd voor vakantie, maar wel voor de vierde manche van de ADAC GT Masters, volgend weekend al op de Nürburgring.”