Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Aston Martin Brussels beleeft intens menselijk verhaal

Total Spa 24: Aston Martin Brussels beleeft intens menselijk verhaal

De Belgische Aston Martin Vantage GT3 heeft zijn sportieve, menselijke en technische avontuur achter de rug. De 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa werd een intens verhaal voor de rijders, de teamleden en de partners, met een einde dat misschien niet het verhoopte einde is geworden. De Britse legendarische GT, in de Belgische kleuren reed een voortreffelijk eerste deel van de wedstrijd, met een opmars in de klasse Pro-Am, een opmars die echter niet tot het einde kon doorgezet worden. De Aston Martin, die in de kleuren reed van de Jan Vertonghen Foundation en de Federale Overheid kreeg echter nog een waardig eresaluut door toch onder de finishvlag door te rijden. De helden van het asfalt, Koen Wauters, Nicolas Vandierendonck, Tim Verbergt en Sam Dejonghe zijn een avontuur in hun racecarrière rijker.

Zaterdag, 28 juli 2018… de lichten voor de 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa springen op groen, en de grootste GT-race ter wereld is van start gegaan. In de tweede helft van het peloton rijdt Tim Verbergt een feilloze stint en hij klimt goed tien plaatsen op. Nicolas Vandierendonck, Koen Wauters en Sam Dejonghe volgen zonder fout, en de Aston prijkt na enkele uren in de top 6 van de categorie Pro-Am. “Op die manier willen wij onze race verder zetten”, klinkt het in de box van het team uit Brussel.

Echter autosport is en blijft een technische sport, waar mens en machine onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De Aston Martin kent enkele technische problemen, die echter keer na keer door het team perfect worden aangepakt. Bij het ochtendgloren, altijd een magisch moment in de Belgische Ardennen, zit de wagen nog in de top 10 van de klasse.

Sam Dejonghe: “Jammer genoeg kregen we dan een probleem met de oliedruk, wat maakt dat de wagen niet verder kon, echt jammer, want ik heb hier mijn debuut kunnen maken in een prachtige wedstrijd, met een echt professioneel, maar ook familiaal team. Uiteraard konden we niet winnen in deze race, maar er was de strijd in de klasse en ook de hoop om te kunnen finishen.”

José Farasyn: “We hebben besloten nadat we het probleem met de oliedruk vaststelden, om de auto toch nog een laatste ronde te gunnen, al verandert dat weinig aan het uiteindelijke resultaat, maar het is een symbolische daad om dit fantastische menselijke avontuur een passend einde te gunnen.”

Het project

Join the Belgians is de officiële naam van het project achter de deelname van een zuiver Belgisch team aan de komende Total 24 Hours of Spa en die naam is niet toevallig gekozen. Zo is er een opvallende samenwerking met de Federale overheid in het kader van de actie www.eigenzinnigfenomenaal.be, 99 redenen waarom ons land zo schitterend is.  Maar er is meer, ook Jan Vertonghen, een van dé sterkhouders van onze nationale voetbalploeg die nu richting Rusland trekt voor het WK Voetbal, steunt de deelname van de schitterende Aston Martin. De Jan Vertonghen Foundation ontplooit diverse initiatieven waarin kinderen gemotiveerd worden om aan sport te doen: www.janvertonghenfoundation.com.

You may also like
F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace
F1: Aston Martin maakt datum voor voorstelling van AMR23 bekend